Laden Evenementen

« All Evenementen

Internationale herdenkingsdag van de Shoah

26 januari @ 13:00 - 15:00

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Voor het zevende jaar organiseert Christenen voor Israël een herdenkingsbijeenkomst voor de Holocaust (Shoah).

De Holocaustherdenking zal plaatsvinden op de dag voorafgaand aan de dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot internationale dag voor herdenking van de Holocaust, namelijk op vrijdag 26 januari 2018 van 13.00 tot 15.00 uur in gebouw De Fontein (Ds. Kuyperstraat 2, Nijkerk).

Tijdens deze bijeenkomst zal onder meer mevrouw Luise Jacobs spreken. Met haar broer en zusje maakte ze deel uit van een kindertransport uit Duitsland naar Nederland in 1939. Een groot deel van de oorlog heeft ze doorgebracht in Maria Internaat in Amersfoort.

Meer details over het programma zullen later bekend worden gemaakt.

Aanmelden

Iedereen is welkom de herdenking bij te wonen, maar men dient zich wel van tevoren op te geven, per e-mail via bijeenkomst@christenenvoorisrael.nl of telefonisch (in kantoortijd) via nummer 033-245 88 24.

Holocaustherdenking

 

Holocaust betekent letterlijk ”brandoffer”. De term is ontstaan in de jaren vijftig, voor de systematische vervolging van joden tijdens het nazi-regime, vooral in de periode 1942-1945. Naar eigen zeggen was het Elie Wiesel die de term voor het eerst brede bekendheid gaf.

De ‘Endlösung’ van het ‘jodenvraagstuk’ werd uitgewerkt in de Wannsee-conferentie van januari 1942. In de Sovjetunie werden joden massaal doodgeschoten door ‘Einsatzgruppen’. Later werden vooral in bezet Polen concentratie- en vernietigingskampen ingericht waar joden werden vermoord in gaskamers. Schattingen van het totaal aantal joodse slachtoffers lopen van 4,5 tot 6 miljoen, het hogere getal lijkt waarschijnlijker. 

Omdat de term holocaust oorspronkelijk de naam was van een vrijwillig brandoffer aan God, en er bij de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog geen vrijwillige offers aan een godheid werden gebracht, gebruiken sommigen liever de term Sjoa (Shoah).
Sjoa of Shoah betekent vernietiging.

Facebookreacties
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Locatie

De Fontein
Ds. Kuyperstraat 2
Nijkerk, Nederland
+ Google Maps

MessiaNieuws houdt alle evenementen, bijeenkomsten en activiteiten op joods-christelijk gebied bij. Denk aan avonden met lezingen van theologen over Israël, of juist een rabbijn als spreker voor een christelijk publiek, maar ook (christelijke) pro-Israël manifestaties of interreligieuze uitwisselingen.

Heeft u een agenda-punt? Mail dit naar agenda@messianieuws.nl. Vermeld altijd de 5 W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Laat ook een telefoonnummer en contactpersoon achter, zodat de redactie eventueel contact op kan nemen voor nadere toelichting en mogelijke publicatie in het nieuwsgedeelte van de website.

Reclame
Wilt u uw bijeenkomst extra onder de aandacht brengen? Informeer in dat geval bij hetzelfde mailadres voor advertorials of adverteer- en promotiemogelijkheden. MessiaNieuws kan met één klik honderden zo niet duizenden mensen bereiken via ons mailadressenbestand en sociale media als Facebook en Twitter.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de activiteitenpagina’s. 

Be the first to comment on "Internationale herdenkingsdag van de Shoah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*