Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Karen Strijker geeft Hebreeuwse Psalmencursus

18 januari @ 20:00 - 20 januari @ 13:00

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

DEN HAAG | Karen Strijker uit Israël geeft begin 2018 net als dit jaar een korte Psalmencursus.

Dat meldt stichting Pillar of Fire. ‘Voor donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 staat opnieuw een korte, boeiende Psalmencursus gepland, door Karen Strijker van Studiehuis Reshiet in Israël. Deze keer zal zij DV de Psalmen 3, 126 en 142 behandelen, en vanuit het Hebreeuws uitleggen. Het is opmerkelijk hoeveel ook deze Psalmen zeggen over de actuele situatie rond Israël vandaag de dag.’

De studie-avonden in januari 2017 werden uitgezonden via livestreaming, deze video’s zijn hier nog altijd terug te zien.

Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Voor elk cursusdeel kunnen belangstellenden zich apart opgeven via info@studiehuisreshiet.nl. De locatie is het kantoor van Pillar of Fire aan de Kerketuinenweg 10 in Den Haag, waar ook de messiaanse gemeente Shamar haar diensten op zaterdag houdt. Aan de studie op vrijdagavond gaat een sabbatmaaltijd vooraf.

Karen Strijker, haar man Yair en hun twee kinderen wonen sinds enkele jaren in Israël, in Samaria, in het dorpje Na’aleh. Daar runnen ze Studiehuis Reshiet, een onderwijsbediening over het Bijbels Hebreeuws. Ook hebben ze andere cursusleiders opgeleid die op diverse plaatsen in Nederland lesgeven.

Vijf keer per jaar publiceren ze het tijdschrift TijdStip, over Bijbels Hebreeuws en de Bijbelse cultuur en levensstijl. Ze hebben daarnaast een guesthouse en ontvangen daar kleine reisgroepen om samen het Woord te bestuderen.

Ook schrijven ze elke week het Shomron Nieuws, een nieuwsbrief met actuele berichten, belicht vanuit hun perspectief op het Beloofde Land, persoonlijke belevenissen en een Parasja-studie, die wekelijks op MessiaNieuws is te lezen.

Facebookreacties
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Gegevens

Begin:
18 januari @ 20:00
Einde:
20 januari @ 13:00
Evenement Categorie:
Website:
https://pillaroffire.nl/2017/10/psalmencursus-18-tm-20-jan-2018-door-karen-strijker/

Organisator

Pillar of Fire
Telefoon:
T +31 70 4040 004
E-mail:
info@pillaroffire.nl
Website:
http://pillaroffire.nl/

MessiaNieuws houdt alle evenementen, bijeenkomsten en activiteiten op joods-christelijk gebied bij. Denk aan avonden met lezingen van theologen over Israël, of juist een rabbijn als spreker voor een christelijk publiek, maar ook (christelijke) pro-Israël manifestaties of interreligieuze uitwisselingen.

Heeft u een agenda-punt? Mail dit naar agenda@messianieuws.nl. Vermeld altijd de 5 W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Laat ook een telefoonnummer en contactpersoon achter, zodat de redactie eventueel contact op kan nemen voor nadere toelichting en mogelijke publicatie in het nieuwsgedeelte van de website.

Reclame
Wilt u uw bijeenkomst extra onder de aandacht brengen? Informeer in dat geval bij hetzelfde mailadres voor advertorials of adverteer- en promotiemogelijkheden. MessiaNieuws kan met één klik honderden zo niet duizenden mensen bereiken via ons mailadressenbestand en sociale media als Facebook en Twitter.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de activiteitenpagina’s. 

Be the first to comment on "Karen Strijker geeft Hebreeuwse Psalmencursus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*