Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Messiaans-joods muziekduo Lev Shelo op tournee door Europa

23/11/2017 @ 20:00 - 22:00

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

DEN HAAG | De messiaans-joodse zangeres Corry Bell en gitarist Mark Keller treden donderdagavond 23 november op bij Pillar of Fire.

Samen vormen zij de band Lev Shelo. Hun optreden maakt deel uit van hun tweede Europese tournee, van 7 t/m 28 november 2017.

Lev Shelo (‘Zijn hart’) leidt sinds 2005 lofprijzing en aanbidding in messiaans-joodse en christelijke gemeenten en groepen. ‘Hun doel in het Lichaam van de Messias is Gods hart te communiceren door middel van muziek en aanbidding met een authentiek Joods perspectief en Joodse benadering’, meldt Pillar of Fire.

Visie

‘Hun visie is tweevoudig: christenen aanmoedigen om hun Messiaans-Joodse broers en zussen in het lichaam van Yeshua te leren kennen en begrijpen en ook een beter begrip te kweken van de Joodse wortels van hun geloof; én om uit te reiken naar de grotere Joodse gemeenschap, met muziek die bekend is in Joodse oren, en tegelijkertijd het goede nieuws van Yeshua, onze Messias, op een waarheidsgetrouwe manier te presenteren. Voor beide groepen is hun doel om genezing en shalom (vrede, heelheid) door Gods liefde over te brengen, en om uiteindelijk mee te helpen in de verzoening van het Joodse volk met hun Messias Yeshua.’

Muziek

Juli 2014 was het muziekduo ook al bij Pillar of Fire in Den Haag. Recent kwam hun derde cd uit: Dry Ground. De eerste en tweede zijn Or Ha Olam (2010, “Licht van de wereld”), en Proclamation (2014).

 

Achtergrond

Opvallend detail: Corry Bell is half-Nederlands. Ze heeft familie in Nederland. Haar moeder werd in 1931 geboren in Amsterdam. Corry spreekt geen Nederlands maar begrijpt de Nederlandse cultuur goed. Nadat ze in 2002 ontdekte, na al jaren gelovig te zijn geweest, dat ze een uitgebreide Joodse familiegeschiedenis heeft, is ze zich hierin gaan verdiepen. In 2003 sloot ze zich aan bij de Beth Emunah Messianic Synagogue, waar ze in 2004 muzikaal leider werd. In 2005 richtte ze haar eigen band op: Lev Shelo.

Kerketuinenweg 10, Den Haag. Aanvang 20.00 uur, deur open voor koffie/thee om 19.30 uur. Live videostream via Pillar of Fire.

Facebookreacties
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Gegevens

Datum:
23/11/2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://pillaroffire.nl/2017/11/lev-shelo-opnieuw-in-den-haag-23-november-2017/

Organisator

Pillar of Fire
Telefoon:
T +31 70 4040 004
E-mail:
info@pillaroffire.nl
Website:
http://pillaroffire.nl/

MessiaNieuws houdt alle evenementen, bijeenkomsten en activiteiten op joods-christelijk gebied bij. Denk aan avonden met lezingen van theologen over Israël, of juist een rabbijn als spreker voor een christelijk publiek, maar ook (christelijke) pro-Israël manifestaties of interreligieuze uitwisselingen.

Heeft u een agenda-punt? Mail dit naar agenda@messianieuws.nl. Vermeld altijd de 5 W’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Laat ook een telefoonnummer en contactpersoon achter, zodat de redactie eventueel contact op kan nemen voor nadere toelichting en mogelijke publicatie in het nieuwsgedeelte van de website.

Reclame
Wilt u uw bijeenkomst extra onder de aandacht brengen? Informeer in dat geval bij hetzelfde mailadres voor advertorials of adverteer- en promotiemogelijkheden. MessiaNieuws kan met één klik honderden zo niet duizenden mensen bereiken via ons mailadressenbestand en sociale media als Facebook en Twitter.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de activiteitenpagina’s. 

Be the first to comment on "Messiaans-joods muziekduo Lev Shelo op tournee door Europa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*