Calendar

Print Friendly, PDF & Email
< 2019 >
Februari
Zon
Maa
Din
Woe
Don
Vrij
Zat
januari
januari
januari
januari
januari
1
 • Expositie Licht in de nachten van Israël
  Gehele dag
  01/02/19-04/05/19
  Henri nouwenstraat 34 3863 Hv nijkerk

  Tot en met 4 mei exposeert Otto de Bruijne in het Israëlcentrum in Nijkerk. De expositie heet Licht in de nachten van Israël en vertelt het verhaal van Jakob – Israël – die in de nacht een ladder zag en aangevallen werd door een Man.

  Nachten zijn blijkbaar belangrijk. Het lijkt wel of onze natuurlijke weerstand tegen Gods boodschap, Zijn licht, dan wegvalt en wij Zijn beelden en woorden kunnen ontvangen. Zo ontvangt de profeet Zacharia in de nacht acht visioenen over de toestand van die tijd en de beloften van de Eeuwige over de opbouw van Jeruzalem.

  Otto de Bruijne is beeldend kunstenaar en theoloog. Als spreker, schrijver en schilder presenteert hij op een creatieve en inspirerende manier Bijbelse thema’s. Hij bouwde in 2011 de Canvas Kapel, te bezichtigen op het terrein van de Near East Ministry in Voorthuizen. Zijn werk is in reizende tentoonstellingen op verschillende plaatsen te zien, onder andere Panorama Openbaring, een bijna tien meter lange wand over het boek Openbaring.

  De expositie wordt tentoongesteld in het Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. Naar aanleiding van de expositie is er ook een boek verschenen onder dezelfde titel. Het boek is vanaf 19 januari te verkrijgen in onze winkel.

  Dit artikel verscheen voor het eerst op www.christenenvoorisrael.nl

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
 • Thema-avond in Apeldoorn over opkomend antisemitisme
  19:00 -22:00
  18/02/19-19/02/19
  Sprengenweg 81 Apeldoorn

  Op maandag 18 februari zullen drie sprekers tijdens een te houden bijeenkomst ingaan op antisemitisme en de huidige situatie voor Joden in Nederland.

  Daarnaast kijken zij naar de wortels van het antisemitisme. De bijeenkomst wordt gehouden in de aula van Sprengeloo aan de Sprengenweg 81 en begint om 19.30 uur. De ingang is aan de Prinses Beatrixlaan. De sprekers zijn Opperrabijn Binyomin Jacobs, ds. Henk Poot, verbonden aan de organisatie Christenen voor Israël te Nijkerk en Eric Vink, voorzitter van de Stichting Antisemitisme Preventie.
  De toegang is gratis; wel wordt er een collecte gehouden. De zaal gaat open om 19.00 uur.

  Antisemitisme; terug van nooit weggeweest.
  Door de hele geschiedenis van het Joodse volk heen komen we ernstige vormen van antisemitisme tegen. De pijnlijke cijfers van diverse rapportages over antisemitisme in Nederland laten zien dat de ernst van antisemitische incidenten toeneemt. Zo blijkt uit de “Monitor antisemitische incidenten in Nederland 2017” van het CIDI dat het aantal antisemitische incidenten (internet niet meegerekend) vorig jaar uitkwam op 113.

  Hieronder waren 28 bekladdingen en vernielingen, bijvoorbeeld het ingooien van ruiten van het Joodse restaurant HaCarmel en van de Joodse instelling Chabad Central in Amsterdam.

  Ook lijkt de aard van de incidenten ernstiger te worden. Zo werden twee Joodse mannen in Zaandam vorig jaar aangevallen en gestoken, waarschijnlijk alleen maar omdat ze herkenbaar waren als Jood.

  Na de toespraken is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook zullen zich veel met Israël verbonden organisaties middels een informatietafel presenteren, w.o. het Joods Nationaal Fonds, de Israëlische Ambassade, Ebenezer Operatie Exodus, het CIDI, DrieTour reizen en Christenen voor Israël. Timo en Marjan Salman verzorgen een muzikaal optreden. Informatie: info@israel-apeldoorn.nl  tel. 06-24614967 of 06-51334346

19
20
21
 • Lezing commissie Israël en Gemeente in Bodegraven.
  20:00 -22:00
  21/02/19

  Lezing commissie Israël en Gemeente in Bodegraven.

  “De Geboorteweeën van het Koninkrijk”

  Donderdag 21 februari zal de commissie Israël weer een lezing verzorgen. Gastspreker op deze avond is ds Jaap de Vreugd namens Christenen voor Israël.

  Voor velen van ons is ds Jaap de Vreugd geen onbekende gezien zijn predikantsperiode in Bodegraven maar ook van zijn vele lezingen in het land voor Christenen voor Israël.

  Het onderwerp van zijn lezing luidt: “De geboorteweeën van het Koninkrijk” Hierbij denken we aan een intensivering van de tijd waarin we leven en wat we zien in de wereld van nu.

  Als we kijken naar het land Israël en het volk dat weer terug komt. We denken hierbij aan twee uitspraken. De tijd is nabij en het is vrijdagmiddag voor de sabbat.

  Kortom we kunnen uitzien naar een leerzame avond.
  De lezing vindt plaats in ‘t Anker, Pastorieplein 2  te Bodegraven.
  Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

  Toegang vrij. Van harte welkom.

22
 • Bidstond voor Israël in het Israëlcentrum
  15:00 -16:00
  22/02/19
  Henri nouwenstraat 34 3863 Hv nijkerk

  Bidstond voor Israël in het Israëlcentrum

  vrijdag 22 februari van 15:00 – 16:00

  Christenen voor Israel is 40 jaar geleden begonnen als een werk van gebed. In navolging van de christenen in de 19e eeuw, die baden voor het herstel van Israël mogen ook wij bidden voor de vervulling van Gods beloften. Hij is getrouw en wie Zijn volk zegent, wordt zelf ook gezegend.

  In het Israëlcentrum is dan ook een gebedskamer. Die ruimte gebruiken we alleen voor gebed. Elke vrijdag om 15.00 uur is er een open bidstond voor Israël zijn. U bent daarvoor hartelijk uitgenodigd!

  We zullen na een moment van lofprijzing voorbede doen voor Israël.

  Locatie: Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk.
  Toegang: Gratis

23
24
25
 • Lezing door Moshe Abrahams Cohen in Nijkerk
  20:00 -21:30
  25/02/19
  Henri nouwenstraat 34 3863 Hv nijkerk

  Op maandag 25 februari om 20.00 uur spreekt Moshe Abrahams Cohen uit Israël in het Israëlcentrum in Nijkerk. Het thema waarover hij spreekt is: ‘30 jaar vriendschap met Christenen voor Israël’.

  Sterke band
  “Mijn band met Christenen voor Israël is heel sterk en gaat ver terug”, zegt Moshe. “In de afgelopen 30 jaar heeft Christenen voor Israël veel betekend voor Israël. Hoe en wat precies, dat wil ik op deze avond duidelijk maken.”

  Zelf heeft Moshe Abrahams Cohen ook een bewogen leven. Als hoofd van de beveiliging maakte hij twee terroristische aanslagen mee op bussen vol met inwoners van Moshes woonplaats Emanuël, in Samaria. Nog dagelijks heeft het dorp te maken met de gevolgen van deze aanslagen.

  “Ik heb veel vrienden in Nederland en hoop ze te ontmoeten op deze bijzondere avond in het Israëlcentrum”, zegt Moshe. “Ik zal een update geven over de projecten waarbij ik betrokken ben in Israël en Oekraïne.”

  maandag 25 februari van 20:00 – 21:30 | Gratis

  Wilt u er bij zijn? Laat het even weten, dan rekenen we op uw komst!

  Aanmelden kan via de site van Christen voor Israel:

  https://christenenvoorisrael.nl/agenda/lezing-door-moshe-abrahams-cohen-in-nijkerk/

26
27
28
maart
maart
Facebookreacties