‘De tien verloren stammen van Israël bestaan uit niet-Joden’

Jan Willem van der Hoeven vanuit Israël.
Print Friendly, PDF & Email

JERUZALEM | Nu er steeds meer Joden naar Israël thuis zijn gebracht, is het de beurt aan de tien verloren stammen.

Dat zegt de Nederlander Jan Willem van der Hoeven van het International Christian Zionist Center in een video over ‘het mysterie van Juda en Efraim’. Hij behandelt daarin de betekenis van Ezechiël 37, dat eindigt met de bekende tekst over twee stukken hout – Juda en Efraim – die één worden. “De meeste christenen weten niet wat ze met die tekst moeten, omdat de tien stammen nooit naar Israël zijn teruggekomen”, zegt hij.

Juda staat volgens hem voor de Joden en Efraim voor de tien verloren stammen, bestaande uit niet-Joodse rechtvaardigen. Beide vormen Israël, aldus Van der Hoeven. “Over Efraim is geprofeteerd dat uit hem de volheid der heidenen zal komen.”

Holocaust

Ezechiël profeteert dat het Joodse volk na een vernietigende gebeurtenis, volgens Van der Hoeven de Holocaust, vanuit alle hoeken van de aarde terug wordt gebracht naar Israël. “De Joden kwamen terug, maar de tien stammen kwamen nooit terug. Is het niet prachtig dat de Bijbel zegt dat wanneer Juda terugkomt, 10 gelovige heidenen uit elke natie een Jood aan zullen klampen en zeggen ‘wij hebben gehoord dat God met u is’.”

“Ik heb veel gelovigen die Israël bezoeken en op Ben Goerion landen, horen zeggen: dit voelt als thuiskomen. God zegt: dit is ook jouw thuis. Je bent dan niet alleen een sympathisant van Israël, maar ook deel van het volk. Als je dat begrijpt, zal het je relatie met Juda (het Joodse volk, red.) revolutionair vernieuwen”, aldus Van der Hoeven.

Facebookreacties

2 Reactiesop"‘De tien verloren stammen van Israël bestaan uit niet-Joden’"

  1. Waar ze Zijn?? Lucas 2124. Wat zei jesus tegen de joden? Ze moesten vluchten naar het westen en als ze daar waren gekomen ze vh zwaard zouden leven. Want de Romeinen zouden huishouden en geen een steen overeind laten staan.en van daaruit zouden ze gevangen genomen worden(afrika) en verspreid worden naar andere naties in de wereld . Zelfde staat ook in detromenium 28:28/38/48. Dit keer zouden terug gestuurd worden naar Egypte. Egypte betekend slavernij (exodus 20:2) als ze niet naar de wetten van God zouden leven. En als je naar openbaring 7 en 14 kijkt. Die zegt dat de 144000 zillen opstaan in het land van hun gevangen schap. (Slanenij) doe goed onderzoek dan kom je er ook achter wie de echte joden zijn vd bijbel.

    • Dank voor het leerzame commentaar. Het is waar wat u zegt want het staat inderdaad in de Bijbel. De Heere Jezus heeft opdracht gegeven. Om an hun, wij, en onze voorouders het eva gie te verkondigen. Mooi hè, hrt is ee. Geestelijk gebeuren en niet vleselijke. Hartelijke groet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*