‘We mogen bij Israël horen’

Print Friendly, PDF & Email

Het allereerste MessiaNieuws voetbaltoernooi gaat vanmiddag in Ede van start. Wie doen er allemaal mee en wat drijft hen?

Hij is geen familie van oud-Ajacied Hedwiges Maduro, maar de uit Almere afkomstige Naikson (29) kan ook prima een balletje trappen. Samen met zijn vrienden uit de sabbatvierende Pinkstergemeente Amsterdam Zuid-Oost, een vrij zeldzame combinatie, speelt Naikson namens ‘Beta Yisrael’ – Huis van Israël. “In 2015 ben ik op vakantie geweest in Israël. Wat een bijzonder mooi en gezegend land!”

Naikson is tevens als secretaris verbonden aan Rebuild the Nations of El Shaddai, een stichting die zich er op richt om mensen op een gezonde en positieve manier terug te brengen in de samenleving.

Naikson, van Antilliaanse afkomst, werd in 2009 door de blog Nieuwwij.nl geïnterviewd. 

Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik werk fulltime in de pensioenbranche, maak muziek en bezoek veel familie en vrienden.”

Wat voor achtergrond heb je? 
“Ik ben tot bekering gekomen in een pinkstergemeente. Na twee á drie jaar begon ik met het houden van de sabbat. Langzamerhand liet ik steeds meer christelijke tradities los en ging ik terug naar de Thora.”

Wat heb jij met ‘Israël’?
“Door het verbond in Yah’shua [Jezus] ben ik nu onderdeel van Israël. Dus ik heb er alles mee: de levensstijl, denkwijze.” Lachend: “Nu alleen nog het Hebreeuws wat beter beheersen.”

Waarom is de Thora zo belangrijk voor jou?
“Met de Thora kom je dichter bij het leven van Yah’shua, omdat hijzelf ook de Thora onderhield, dat is de wil van Zijn Vader. En door Thora te doen, kom je ook dichter bij Israël zoals God het heeft bedoeld. In Jerusalem vieren ze bijvoorbeeld echt de sabbat in een groot deel van de stad, dat is ontzettend bijzonder om daar mee te maken!”

Kom je de voetballers aanmoedigen zondag in Ede? Er is ook een kleine Israël-markt, muziek en een spreker. 
Facebookreacties

Be the first to comment on "‘We mogen bij Israël horen’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*