Israël is de 13de gelukkigste natie volgens het UN World Happiness Report 2019

Foto: Levi Zoutendijk

Op de lijst met de 156 gelukkigste landen ter wereld van het World Happiness Report, staat Israël op de 13de plaats gerangschikt en is daarmee twee plaatsen gezakt ten opzichte van de vorige peiling. Finland was tussen 2016 en 2018 het land met de meest gelukkige mensen ter wereld.

Al die ongefundeerde Joden- en Israëlhaat, de vele dozijnen VN-resoluties en systematische boycots ten spijt, lijkt al die kwaadaardigheid jegens de Joodse Staat en zijn volk van de Israëliërs “af te glijden, zoals water van een eend.” Am Yisrael Chai (Het volk van Israël leeft!)

Wie de lijst bestudeert zal merken dat de grootste Israëlhatende landen meestal ook de ongelukkigste volkeren herbergt. Haat maakt niet gelukkig, zoveel is wel zeker.  Nederland scoort met een 5de plaats erg hoog op de lijst. Echter België zakt een paar plaatsen ten opzichte van de peiling ervoor en komt thans op de 18de plaats.

Ook de Palestijnse Gebieden worden vermeld en staan op de 110de plek. De lijst wordt afgesloten met onderaan Afghanistan (154), de Centraal-Afrikaanse Republiek (155) en Zuid-Soedan (156).

Volgens het rapport zijn 156 landen afhankelijk van hoe gelukkig hun burgers zijn, volgens zes belangrijke variabelen: BBP per capita, sociale steun, gezonde levensverwachting, vrijheid om keuzes te maken voor het leven, vrijgevigheid en de mate van corruptie. Het volledige rapport is terug te vinden op de website van het World Happiness Report.

World Happiness Report 2016-2018


Bronnen:

♦ naar een artikel “Israel Is 13th Happiest Nation In UN World Happiness Report 2019” van 20 maart 2019 op de site van No Camels – Israeli Innovation News

♦ naar een artikel van Zico Saerens “Finland opnieuw “gelukkigste land ter wereld”, België zakt naar 18e plaats” van 20 maart 2019 op de site van VRT NWS.

Dit bericht verscheen voor het eerst op https://brabosh.com/

Wees de eerste die reageert op "Israël is de 13de gelukkigste natie volgens het UN World Happiness Report 2019"

Geef een reactie