Oproep: vrijwilligers gezocht voor MessiaNieuws

MessiaNieuws wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsors. Maar voor het verder uitbouwen ervan is dringend een nieuw aantal betrokken mensen nodig.

MessiaNieuws, een online platform voor de Messiaanse Beweging, bestaat sinds 2016 en heeft sindsdien tal van artikelen, studies en nieuwsberichten gepubliceerd op joods-christelijk gebied. De Messiaanse Beweging bestaat uit Messiaanse Joden en Messiaanse gelovigen uit de volkeren, die zich één weten in de Messias. Zij stemmen overeen dat de Tora (de boeken van Mozes, de Wet) nog van belang is, ook voor christenen vandaag.

Evengoed is er vanuit de christelijke wereld steeds meer aandacht voor de rijkdom van het Joodse gedachtengoed en het belang van Israël als volk en land. Begrip, toenadering en onderwijs zijn dan ook de belangrijkste pijlers van MessiaNieuws. Mensen met uiteenlopende achtergronden en verhalen zijn of waren de afgelopen jaren betrokken bij de redactie.

Informatievoorziening

Het platform richt zich op nieuws op joods-christelijk gebied en het recenseren van allerlei materialen die verschijnen, zoals boeken en films. Ook wordt al jarenlang wekelijks een parasja-studie gepubliceerd op vrijdag. Naast nieuws wil MessiaNieuws een platform zijn voor Bijbelstudies rond onderworpen als de Messias, Israël en rabbinaal Jodendom (Judaïsme).

Vacatures

De volgende vrijwilligersfuncties staan momenteel open bij MessiaNieuws:

 1. functioneel beheerder website

Iemand die verstand heeft van het functioneel beheer van onze website. Kennis van WordPress (plugins en enige technische zaken) is een voorwaarde.
In overleg kan eventueel ook het beheer van de sociale media-kanalen (Facebook, Twitter) worden opgepakt.

 1. redacteur

Het schrijven van gedegen, interessante en betrouwbare artikelen is de kernopdracht van MessiaNieuws. Redacteuren moeten verstand hebben van de onderwerpen waarover zij schrijven en/of onderzoek doen naar die onderwerpen. De inhoud van de artikelen moet passend zijn bij MessiaNieuws en betrouwbaar. De teksten moeten ook toegankelijk zijn (vlot leesbaar). Recensies van boeken en uitgaven behoren ook tot de opties.

 1. journalisten/verslaggevers

Input voor artikelen komt soms van journalisten of verslaggevers die het ‘veld’ intrekken en interviews doen of onderzoek naar nieuwswaardige zaken of ontwikkelingen. Zo deed MessiaNieuws voorheen verslag van allerlei conferenties en bijeenkomsten. Hier is een beperkt budget voor beschikbaar, zoals een reiskostenvergoeding.

 1. eindredacteur

De eindredacteur schrijft niet alleen zelf artikelen voor MessiaNieuws, maar is ook diegene die artikelen beoordeelt, verbetert en het overzicht houdt. Zeg maar de bewaker van de artikelen-database van MessiaNieuws.

 1. advertentie coördinator

MessiaNieuws is afhankelijk van sponsoren, donaties en adverteerders. De advertentie coördinator onderhoudt de contacten met bestaande sponsoren, maar zorgt ook voor nieuwe inkomsten zodat de redactiemogelijkheden kunnen worden uitgebreid. Dat vereist een commerciële en representatieve houding.

Werkwijze

Wie geïnteresseerd is in een of meerdere functies bij MessiaNieuws stuurt een mail naar redactie@messianieuws.nl of zendt een bericht via de website met daarin een motivatie en eventuele werkervaring.

De redactie ziet uit naar nieuwe medewerkers die kunnen helpen het platform verder uit te bouwen. Sjalom!

3 Reactiesop"Oproep: vrijwilligers gezocht voor MessiaNieuws"

 1. Hallo, Ik ben al vrijwilliger binnen onze huiskring en hebben sinds 2015 een hele verzameling van bijbelstudies gemaakt. Studies over Daniel, Openbaring, de onzichtbare werkelijkheid, de voorjaars- en najaarsfeesten, de Sabbath, etc. Zie: https://mellink.info/sabbatvierende-huiskring-geldrop.

  Shalom, Fred Mellink

  • Beste Fred,

   Bedankt dat je die informatie hier deelt, maar wil je ook vrijwilliger worden bij MessiaNieuws?

   Groet, M. van Putten

 2. Marco van Putten | 28/01/2022 om 12:42 | Beantwoorden

  Goed Nieuws!
  Floris Poot is toegevoegd aan onze redactie.
  Graag nodigen we nog anderen uit om te reageren op onze vacantures.

Geef een reactie