Noord-Israël paraat na dreiging Libanese Hezbollah

Foto: Levi Zoutendijk

Na de Israëlische aanvallen op militaire installaties in Syrië en Libanon, waarmee raketaanvallen op Israëlische steden en dorpen in het noorden werden voorkomen, dreigt Hezbollah-leider Nasrallah met een vergeldingsaanval, en zijn Israëlische troepen gemobiliseerd.

IDF neemt een nieuwe dreiging van aanvallen door Hezbollah op de Joodse Staat zeer serieus. Het Noordelijke Commando van de IDF is gemobiliseerd, als voorbereiding op een verwachte aanval door de Libanese militie Hezbollah, nadat de leider van de groep, Sjeik Hassan Nasrallah, openlijk Israël beschuldigde van het uitvoeren van een aanval met drones in Beiroet, afgelopen zondag.

Nasrallah dreigde met vergelding en waarschuwde dat geen enkele Israëli zich veilig moet voelen, zelfs niet degenen die in de dichtbevolkte centrale gebieden van de Joodse Staat wonen.
Volgens Hezbollah zijn de twee drones, die eerder deze week in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn neergestort, door Israël gestuurd, en waren ze geladen met explosieven.

In Israël wordt de dreiging zeer serieus genomen. Er worden extra Iron Dome batterijen naar het gebied gestuurd en de grenspatrouilles worden opgevoerd om een geslaagde terroristische hinderlaag te voorkomen. Nasrallah heeft in het verleden dergelijke dreigementen uitgevoerd, zoals in januari 2015, toen Hezbollah een militaire patrouille aan de grens in een hinderlaag heeft gelokt en twee Israëlische soldaten heeft gedood, als reactie op een luchtaanval van de IDF op een Hezbollah-konvooi in Syrië.

Functionarissen van de IDF gaven een tegen­waarschuwing uit, dat elke Hezbollah-aanval een ‘onevenredige’ Israëlische reactie zou krijgen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   27-08-2019
Website: http://www.israeltoday.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Noord-Israël paraat na dreiging Libanese Hezbollah"

Geef een reactie