Update Midden-Oosten: Iran stookt in Jeruzalem, en meer

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten, door Dirk van Genderen.

Het is de afgelopen dagen duidelijk geworden dat Iran olie op het vuur heeft gegooid bij de rellen van de Palestijnen afgelopen weken bij de Tempelberg in Jeruzalem. Iran voorzag de protesterende Palestijnen van voedsel en drinken. Ook werden er flyers uitgedeeld met daarop de Rotskoepel en een quote van Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran: ‘Met de hulp van Allah zal Palestina worden bevrijd! Jeruzalem is van ons!’ Volgens de Palestijnse media zijn de voedselpakketten uitgedeeld door Iraanse jongeren, maar volgens bronnen binnen de Palestijnse Autoriteit zou het Iraanse regime erachter zitten. (Bron: The Tower)

Rusland nadert Israel

Russische eenheden (leger en politie) bevinden zich inmiddels op enkele kilometers afstand van de Israëlische grens met Syrië, op de Golan. Rusland is dit overeengekomen met Amerika, om zogenaamd veilige zones te creëren in Syrië. Israel heeft inmiddels protest aangetekend tegen de Russische aanwezigheid vlakbij de grens, omdat Rusland de aanwezigheid van Iran en Hezbollah in dat gebied, zo dicht bij Israel, toestaat (Bron: Daily Alert)

Opmerkelijke verbetering relaties tussen Israel en Afrikaanse landen

Vaak wordt in de christelijke wereld gezegd dat zich in de eindtijd steeds meer landen tegen Israel zullen keren. En Zacharia 12 en 14 wijzen daar ook op. En, wordt eraan toegevoegd: ‘We zien het voor onze ogen gebeuren.’
Als dit de waarheid is, moet het gezegd worden. En zo was het ook tot voor kort. Toch wordt er een verandering zichtbaar. En ik vraag me af wat hier de profetische betekenis van is.
Komende week zullen de Afrikaanse islamitische landen Senegal en Guinee voor het eerst ambassadeurs naar Israel sturen. Je kunt het zien als een beloning voor de diplomatieke inspanningen van de Israëlische premier Netanyahu om de betrekkingen tussen zijn land en de wereld te verbeteren. Afgelopen week kondigde het West-Afrikaanse land Kaapverdië al aan niet langer tegen Israel te stemmen in de Verenigde Naties. (Bron: Times of Israel)

Libanezen stammen af van de Kanaänieten

Deze week meldden diverse media dat de Bijbel niet klopt. Via DNA-onderzoek is namelijk ontdekt dat de Libanezen afstammen van de Kanaänieten. En omdat Israel alle Kanaänieten heeft uitgeroeid, zeggen de deskundigen, waarbij ze zich beroepen op de Bijbel, klopt dus de Bijbel niet. Als immers alle Kanaänieten zouden zijn uitgeroeid, kunnen er nu geen nakomelingen van hen meer leven.

Deze deskundigen, onder leiding van de Britse geneticus Marc Haber, kennen de Bijbel echter niet goed. Zeker, de Israëlieten hadden van God de opdracht gekregen om alle Kanaänieten uit te roeien. Dat lezen we in de Bijbelboeken Jozua en Richteren. Maar dat hebben ze niet volledig gedaan. Richteren 3:5 en 6 zegt immers dat de Israëlieten dochters namen van de Kanaänieten en hun eigen dochters aan zonen van de Kanaänieten gaven. Deze Kanaänieten hadden ze te midden van hen in leven gelaten.

Toponderhandelaar Palestijnen wacht op longtransplantatie in Israëlisch ziekenhuis

Terwijl de Palestijnen het liefst Israel van de landkaart willen laten verdwijnen, smeken ze in geval van ernstige ziekte om medische hulp in Israel. Nu is het de bekende Palestijnse onderhandelaar Saeb Erekat (62). Hij lijdt aan een ernstige longziekte en wacht op een longtransplantatie in een Israëlisch ziekenhuis. (Bron: Breaking Israel News)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Iran stookt in Jeruzalem, en meer"

Geef een reactie