Alweer? Raketbeschieting zou ‘per ongeluk’ zijn

Foto: Levi Zoutendijk

Evenals tien dagen geleden, toen twee raketten op Tel Aviv werden afgevuurd, was het volgens hoge Hamas-leden opnieuw een ‘ongeluk’ toen een raket vanuit de Gazastrook richting Israël werd afgevuurd, waardoor een huis in een moshav ten noorden van Kfar Saba na een directe inslag volledig is verwoest.

Het zou geen geplande aanval op Israël zijn geweest, zei Hamas. Voorts zou Hamas de Egyptenaren hebben beloofd om het incident te onderzoeken.

Tegelijkertijd heeft de Islamitische Jihad zich ook uitgesproken en Israël er tegen gewaarschuwd om op de raketbeschieting te reageren: ‘Wij waarschuwen Israël tegen elke agressieve operatie tegen de Gazastrook’, aldus de terreurbeweging in een verklaring. ‘De Israëlische leiders moeten weten dat wij op elke aanval met geweld zullen reageren.’

Aan Israëlische zijde wordt het incident heel anders gezien. Hamas wordt gezien als verantwoordelijk voor de raketbeschieting. Het Israëlische leger meldde dat de raket een door Hamas gemaakte M-75-raket was, gebouwd met behulp van Iraanse technologie. De raket zou gelanceerd zijn vanaf een Hamas-positie in het zuiden van de Gazastrook, 120 kilometer van het inslagpunt.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van Israel today.

Wees de eerste die reageert op "Alweer? Raketbeschieting zou ‘per ongeluk’ zijn"

Geef een reactie