CJO: Kabinet moet nu overgaan tot handelen en handhaven in strijd tegen Jodenhaat

Bid als gelovigen voor de overheid – zoals opgedragen -, voor een veilig land, zodat ook het evangelie en de waarheid aanwezig is in de samenleving. Zout en licht.

Het demissionair kabinet wil een Catshuis-overleg met een brede maatschappelijke vertegenwoordiging om het tij van rijzend antisemitisme te keren.
Volgens het Centraal Joods overleg moet er meer gebeuren, dan
voorgesteld, waaronder:

  • Holocaust-onderwijs en kennis over hedendaagse Jodenhaat moet een verplicht onderdeel worden van het voortgezet onderwijs en er moet voor docenten die hierbij tegen problemen oplopen een steunpunt komen.
  • Kennis over de Holocaust en hedendaagse Jodenhaat moet een verplicht onderdeel zijn in de inburgering van statushouders en mensen die een verblijfsvergunning aanvragen.
  • Relevante musea (zoals het Nationaal Holocaust Museum) en herinneringscentra moeten gratis toegankelijk zijn voor scholieren en studenten.
  • Er moet strengere wetgeving komen met betrekking tot uitingen van Jodenhaat en Holocaustontkenning op sociale media. Bovendien moet die wetgeving beter nageleefd worden.
  • Er moet ook strengere wetgeving komen tegen organisaties die Hamas en andere terroristische organisaties steunen en de verheerlijking van terrorisme moet strafbaar worden gesteld (wetsvoorstel CDA, TK 34466).
  • Demonstraties op universiteiten moeten worden verboden en er moet worden optreden tegen sit-ins op stations die een vrije doorgang onmogelijk maken en uitsluitend gericht zijn op intimidatie.
  • Snelrecht toepassen voor antisemitische uitlatingen bij demonstraties
  • De wet met betrekking tot het verbod op gezicht bedekkende kleding en het oproepen tot geweld (intifada) moet worden gehandhaafd, de ‘From the river’-leus moet strafbaar worden gesteld, haatsprekers moeten worden geweerd of worden uitgezet en er moet snelrecht worden toegepast bij antisemitische uitlatingen bij demonstraties.
  • Er moet verder extra aandacht komen voor meldingen en aangiftes van antisemitisme bij de politie.

Kamerleden en ministers van JenV en OCW komen met actiepunten tegen antisemitisme

CU-leider Bikker in gesprek met Joden die op de tribune zaten

Wees de eerste die reageert op "CJO: Kabinet moet nu overgaan tot handelen en handhaven in strijd tegen Jodenhaat"

Geef een reactie