Israëlische benoemd in belangrijke functie bij de VN

Foto: Levi Zoutendijk

De Israëlische Natalia Mendel is benoemd tot hoofd van de afdeling VN-relaties, waardoor zij een van de hoogst­geplaatste Israëlische leden van de internationale organisatie is. Hiermee zijn niet minder dan 29 Israëli’s werkzaam in topfuncties binnen de Verenigde Naties.

Nadat zij 15 jaar werkzaam is geweest bij de VN in diverse functies, heeft Mendel de prestigieuze functie aanvaard, waarin zij toezicht zal houden op bedrijfsinformatie en het faciliteren van de samenwerking tussen zakelijke leveranciers over de hele wereld.

In de afgelopen maanden heeft Israël achter de schermen gewerkt om Mendel te promoten voor de functie, wijzend op haar vaardigheden en ervaring op het terrein. Dit werd ook gezien als een kans voor secretaris-generaal Antonio Guterres om vrouwen te promoten voor leidinggevende posities in de organisatie.

Momenteel zijn er 103 Israëli’s werkzaam in de VN, waarvan 29 in topfuncties. Naast Mendel is er nog een hoge Israëlische vertegenwoordiger die een van de gevoelige en geheime rollen in de organisatie vervult. David Zechariah, advocaat van beroep, is momenteel hoofd van het onderzoeksorgaan in de uitvoerende tak van de Veiligheidsraad.

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, noemde het succes van Mendel een grote trots voor de Joodse Staat. ‘We zullen doorgaan met onze plicht om het aantal Israëli’s dat bij de VN werkzaam is te vergroten en elk glazen plafond te doorbreken dat hun vooruitgang binnen de organisatie zou verhinderen,’ zei hij.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   28-10-2019
Auteur:  Yossi Aloni
Website: israeltoday.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Israëlische benoemd in belangrijke functie bij de VN"

Geef een reactie