De Menorah terug van Rome naar Jeruzalem!

Foto: Levi Zoutendijk

Een groep jonge (meest Duitse) mensen hebben een project ‘in het leven geroepen’ om de menora terug te brengen van Rome naar Jeruzalem. Uiteraard is de menora uit de Titusboog het voorbeeld waarvan de replica gemaakt is.

De weg die het leger van Titus afgelegd heeft, wordt andersom genomen.

Op 26 april vertrok de boot van Rome naar Griekenland met de replica erin en de 11 jonge mensen plus een trouwe Nederlandse wachter, als vader figuur.

Vanwege allerlei officiële regelgevingen kon men eerst niet verder naar Haifa.

maar 2 mei, kon de groep met de menora inschepen op een Israëlisch cruiseschip, dat morgen vanuit Griekenland vertrekt naar Haifa.

Daar komen ze 5 mei waar o.a. het grootste Duitse krantenmedium staan en meerdere Israëlische verslaggevers.

Een citaat uit een update van onze wachter:

“De overtocht naar Israël is één van de hoogtepunten van de reis. Nu gaan we werkelijk terug van Rome naar Jeruzalem. Dit is de banier die we plaatsen voor het geliefde volk van God, Zijn oogappel Israël. 

Een statement voor de naties en de kerken die niets hebben met het Joodse volk of ze zelfs afschrijven. Nederig, maar ook vrijmoedig is dit ook een bericht naar God dat wij, christenen, het volkomen fout hebben gedaan naar hen.

Nu maken we iets goed van de vreselijke 2000 jaar die achter hen liggen. Ook als ‘wachters’ kunnen we nu met Shalom hen tegemoet treden, omhelzen en waarschijnlijk met een traan van blijdschap de Menorah als symbool blijvend in hun handen geven. (Dit is de zegende hand van de priesters van Israël)”

Het project is ontstaan door een uitdaging van Bart Repco.

Klik hier om meer te lezen over dit bijzondere project.

Bekijk hier het filmpje van het project.

Wees de eerste die reageert op "De Menorah terug van Rome naar Jeruzalem!"

Geef een reactie