Muziekvideo: Naomi Shemer’s geliefde lied Kinneret

Naomi Shemer, beschouwd als de ‘First Lady of Israeli song and poetry’, componeerde in 1967 ‘Yeroeshalayim Shel Zahav’ (‘Jeruzalem van Goud’), dat het tweede onofficiële volkslied van Israël werd nadat Israël in dat jaar de Zesdaagse Oorlog had gewonnen en Jeruzalem had herenigd.

Shemer, die werd geboren en opgroeide in Kibboets Kinneret, werd ook meegenomen in de betovering van de zee. Luister maar naar Shemer’s mooie lied over de Kinneret, het Meer van Galilea, dat tot vreugde van de Israëli’s boordevol water staat na de overvloedige regens.

Hier zijn de laatste woorden van haar geliefde lied ‘Kinneret.’ ‘Zelfs als ik verarmd zou raken en gebogen zou lopen, of mijn hart zou worden gestoord door buitenlandse attracties – hoe kan ik jou mijn Kinneret verraden – hoe zou ik je kunnen vergeten – alsof ik de onschuld van de jeugd zou kunnen vergeten?’

Dit artikel van David Lazarus is overgenomen van Israeltoday.nl

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Naomi Shemer’s geliefde lied Kinneret"

Geef een reactie