Voor velen geen Loofhuttenfeest in Israël, maar in eigen land: dit zijn de opties

Foto: Levi Zoutendijk

Door de flinke reisbeperkingen voor toeristen in Israël, en de verplichte (volledige) vaccinatie die het land stelt bij binnenkomst, zullen veel gelovigen dit jaar noodgedwongen het Loofhuttenfeest in eigen land vieren. Wat zijn de opties?

Voor het eerst is er een Soekot-viering op het christelijke conferentiecentrum de Kroeze Danne in het Drentse Ambt-Delden. Dat zal niet de hele week plaatsvinden – maandagavond 20 september begint de eerste jom tov – maar in het weekend van vrijdag 24 t/m maandag 27 september. De conferentie wordt georganiseerd door 119 Ministries en de online studiegemeenschap Shuvu Nederland. Vrijwilliger David de Regt meldt aan MessiaNieuws dat er inmiddels meer dan 150 aanmeldingen zijn. Veel huisjes op de locatie zijn al volgeboekt, maar er zijn nog wel andere overnachtingsopties.

“Ook dit jaar rekenen wij geen conferentiekosten in de hoop daarmee de conferentie voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen die de conferentie bezoekt zal begrijpen dat er de nodige onkosten worden gemaakt (accomodatiehuur, onkosten organisatie, koffie/thee etc.). Wij vertrouwen erop dat iedereen naar vermogen zal bijdragen in het dekken van de te maken kosten”, meldt 119. Onder meer Gerard Weitsma, Fred Jacobs en Wiljo Berens staan als spreker op het programma.

Moadim

Wie de hele Loofhutten-week vrij heeft, kan zoals gebruikelijk terecht in Hardenberg bij de viering van stichting Moadim op camping De Kleine Belties. Dagelijks zijn er nieuwe activiteiten en sprekers gepland, zoals Bert Otten van studieblad Waarheid & Vrede, een bezoek aan een wijnproeverij en op zondag zelfs een samenkomst met een huwelijksceremonie. “Al jaren organiseren wij hét landelijke Loofhuttenfeest voor iedereen die gelooft in de God van Israël en de Messias Jesjoea. Wij bieden een zeer goed verzorgd programma, waarin ontspanning, ontmoeting, onderwijs en aanbidding centraal staat”, meldt Moadim. Er zijn reeds meer dan zeventig aanmeldingen binnen, meldt organisator Renaldo van de Schuur.

Near East Ministry

De NEM, Near East Ministry bij Voorthuizen, houdt op zaterdag 25 september een Loofhuttendag. “We horen over Gods opdracht voor het Loofhuttenfeest aan Israël: Vier feest voor Mij, breng je oogst en verblijf in een hut. De kinderen gaan een loofhut bouwen en ’s middags ontspannen we met leuke workshops. Komen jullie ook?” Het programma loopt van 10.00 tot 16.00 uur.

Digitale viering

De christelijke ambassade in Jeruzalem geeft digitaal de mogelijkheid om het feest vanuit Israël mee te beleven. “Vanwege corona wordt het ICEJ-congres van het Loofhuttenfeest in Israël van 20 t/m 27 september 2021 weer een online congres. Dit prachtige feest kun je thuis vieren! De video geeft in het kort weer wat je kunt verwachten. Het thema dit jaar is ‘De dagen van Elia'”, meldt de Nederlandse tak van de organisatie.

Wie toch naar Israël wil kan mogelijk vanaf 19 september afreizen, maar dan wel alleen in groepsverband en met een volledige vaccinatie én negatieve test. Individueel naar het land reizen is nog niet toegestaan, mogelijk kan dat pas weer vanaf oktober.

1 reactieop"Voor velen geen Loofhuttenfeest in Israël, maar in eigen land: dit zijn de opties"

  1. Als ik een bescheiden reactie mag geven…? Wat u in het artikel noemt, waren niet de enige opties..Er waren diverse particuliere initiatieven en een nieuwe groter evenement vond plaats op camping de Oldemeyer in Rheeze. Twee gezinnen namen het initiatief om nadrukkelijk voor kinderen, tieners en christenen het loofhuttenfeest begrijpelijk te maken en dat is hen goed gelukt! We waren erbij en kunnen beamen dat zij de doelgroep die zij op het oog inderdaad hebben bereikt. Yeshua stond in het middelpunt evenals het Woord,de Bijbel, die wij onder leiding van de Heilige Geest begrijpen kunnen (Joh 14:26). Een verfrissend geluid.Voor meer info verwijs ik naar: https://www.facebook.com/groups/193361082646811/

Geef een reactie