Zware hersenbloeding oud-premier van Agt

Foto: Levi Zoutendijk

NIJNEGEN | Oud-premier Dries van Agt is twee weken geleden getroffen door een zware hersenbloeding. Dat bevestigt zijn familie tegen het AD ,,We zijn flink geschrokken, het was een paar dagen spannend”, zegt Eugenie van Agt, dochter van de 88-jarige oud-politicus. ,,Gelukkig is er inmiddels sprake van herstel. Mijn vader is bij kennis, zijn geestelijke vermogens zijn niet aangetast.

Lichamelijk heeft hij een forse klap gehad. Hij kampt met uitvalverschijnselen in de linkerhelft van zijn lichaam. De artsen zijn voorzichtig optimistisch, maar duidelijk is dat hij veel rust moet houden en intensief zal moeten revalideren.”

De in Nijmegen woonachtige Van Agt werd onwel tijdens een bijeenkomst in Den Haag. Hij sprak daar bij de Al-Nakba-herdenking in het gebouw van de Palestijnse Missie, de Palestijnse vertegenwoordiging in ons land. ,,In het begin van zijn speech ging het mis en is hij met een ambulance afgevoerd, waarna hij twee dagen op de intensive care heeft gelegen”, vertelt de dochter van Van Agt.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Wees de eerste die reageert op "Zware hersenbloeding oud-premier van Agt"

Geef een reactie