Netanyahu’s zoon verdedigt het joodse karakter van Jezus: het staat in de Bijbel!

Foto: Levi Zoutendijk

De oudste zoon van premier Benjamin Netanyahu, Yair, reageerde vorige week heftig toen een Palestijns-Amerikaanse provocateur op Twitter de dwaze bewering herhaalde dat Jezus een zoon van Palestina was.

Tijdens wat een nogal lange Twitter-discussie over Jezus ‘etniciteit leek te zijn, drong Linda Sarsour, die naam heeft gemaakt voor het promoten van een islamistische agenda in de Amerikaanse politiek, aan dat “Jezus Palestijn was van Nazareth”.

Het was vergelijkbaar met de belachelijke uitspraken van leiders van de Palestijnse Autoriteit rond alle kerstfagen dat Jezus de ‘eerste Palestijnse vrijheidsstrijder’ was, de term die ze gebruiken om te beschrijven wat de rest van ons ’terroristen’ noemt.

Yair Netanyahu reageerde hier op met de woorden:

“Ben je zo stom?” Vroeg hij Sarsour, en legde haar uit dat “op het kruis’-‘ Iesvs Nazarenvs Rex Ivdaeorvm ‘stond, wat in het Latijn betekent: Jezus van Nazareth, koning van de Joden! ”

Met andere woorden, de Romeinen, die toen de regio regeerden, registreerden vrij duidelijk dat het ‘Heilige Land’ de thuisbasis was van het Joodse volk. De Romeinen maken absoluut geen melding van ‘Palestijnen’, hoewel ze later de regio hernoemden naar Paleastina om de Joden te beschimpen door te verwijzen naar hun bijbelse aartsvijanden, de Filistijnen.

Nog interessanter met betrekking tot de post van de jonge Netanyahu is dat hij Sarsour informeert dat we deze dingen weten omdat ze zijn vastgelegd in ‘de Bijbel’. Joden beschouwen het Nieuwe Testament meestal niet als een deel van de Bijbel.

Bron: https://www.israeltoday.co.il

 

Wees de eerste die reageert op "Netanyahu’s zoon verdedigt het joodse karakter van Jezus: het staat in de Bijbel!"

Geef een reactie