Als laatste daad keurt regering Netanyahu start legalisering illegale settlement goed

Foto: Levi Zoutendijk

Het kabinet keurde zondag een voorstel goed om te beginnen met het legaliseren van een illegale settlement in de Jordaanvallei nadat procureur-generaal Avichai Mandelblit zijn oppositie tegen het plan had ingetrokken.

Mandelblit had aanvankelijk betoogd dat het plan door premier Benjamin Netanyahu naar voren werd gebracht uit “electorale overwegingen”.

Maar kort voordat het kabinet zou stemmen nam Netanyahu Mandelblt apart om hem nieuwe dringende informatie geven.

Tijdens dat gesprek werd Mandelblit op de hoogte gebracht van “recente ontwikkelingen in het beleid, samen met de beoordeling van de minister-president en de nationale veiligheidsadviseur dat de beslissing om de legalisering van de illegale settlement nu te starten dringend was”, zei een verklaring van het kantoor van de procureur-generaal .

Een bron met kennis van hun gesprek zei dat Netanyahu de procureur-generaal vertelde dat het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump dergelijke illegale settlements waarschijnlijk in gevaar brengt en dat deze moeten worden geëvacueerd.

Netanyahu en zijn regering moesten dus snel handelen om Mevo’ot Yeriho te legaliseren en het plan daarvoor wordt waarschijnlijk na de verkiezingen van komende dinsdag meteen geïntroduceerd.

Hierop trok Mandelblit zijn bezwaren in en kon er in een feestelijke stemming een unanieme stemming plaatsvinden van de regeringscoalitie net buiten de nederzetting van de Westelijke Jordaanoever van Petza’el.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         04-09-2019
Auteur:         Joop Soesan
Beeld:            Screenshot youtube
Website:       https://www.joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Als laatste daad keurt regering Netanyahu start legalisering illegale settlement goed"

Geef een reactie