Niet buigen voor antisemitisme: woensdag #KeppelOp

Foto: Levi Zoutendijk

Afgelopen weekeinde raadde de Duitse coördinator voor antisemitismebestrijding Felix Klein Joden in Duitsland af overal een keppel te dragen. Hiermee geeft hij het signaal dat de Duitse regering niet in staat is de veiligheid van haar Joodse inwoners te garanderen.

Dat een regering een groep ontmoedigt om simpelweg zichzelf te zijn, mag nooit normaal worden! Daarom roept CIDI iedereen op komende woensdag een keppel op te doen als signaal tegen antisemitisme. Het CIDI organiseert hiervoor een demonstratie op het Plein in Den Haag.

Het is onacceptabel dat de slachtoffers zich maar moeten aanpassen door hun religieuze kledij, zoals een keppel, af te doen. Het zijn de daders die aangepakt moeten worden.

Manifestaties van Jodenhaat nemen in heel Europa toe. Klein deed de pijnlijke constatering dat Joden niet overal een keppel kunnen dragen naar aanleiding van het toenemende antisemitisme in Duitsland.

Ook in Nederland neemt Jodenhaat toe. Over het jaar 2018 registreerde het CIDI een toename van 19% in het aantal antisemitische incidenten.

Daarom is het tijd voor een tegengeluid. Als signaal tégen antisemitisme en vóór het recht om een keppel te dragen, organiseert het CIDI komende woensdag #KeppelOp: wij buigen niet voor Jodenhaat. Om 14 uur op het Plein in Den Haag. U bent van harte welkom bij deze demonstratie tegen antisemitisme aanwezig te zijn.

Iedereen moet zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Voor Joden mag dat niet anders zijn. Het CIDI hoopt dan ook dat velen gehoor zullen geven aan de oproep #KeppelOp.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van www.cidi.nl

Wees de eerste die reageert op "Niet buigen voor antisemitisme: woensdag #KeppelOp"

Geef een reactie