‘Christelijke’ internetgek spuit vrijuit Jodenhaat

Een haatreactie op een Israël-activist onder een van Prins' schuilnamen.

Internetgek Jan Prins, ook bekend onder andere namen, ventileert na een eerdere veroordeling weer vrijuit de meest gruwelijke aantijgingen op het wereldwijde web. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Antisemitische Incidenten, die het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) maandag publiceerde.

Al jarenlang ziet Jan Prins het als zijn missie om christelijke ‘dwaalleraars’ te stalken. Zo beheert hij namens het ‘Nederlands Bijbelonderzoek Centrum’ sinds 2013 een website waarop een “officiële dodenlijst” staat van voorgangers die in Prins’ opvatting “naar de hel gaan”. Vooral theologen Frank en Willem Ouweneel, schrijver Wilkin van de Kamp en evangelist Mattheüs van der Steen hebben het zwaar te verduren. Laatstgenoemde spande een rechtszaak tegen Prins aan, die vorig jaar resulteerde in een werkstraf van honderdtwintig uur en twee maanden cel voorwaardelijk. De rechter sprak in zijn vonnis van “een geval van godsdienstwaanzin”, aldus het Veluws Dagblad.

Maar Prins heeft ook een andere hobby, die hij ondanks zijn straf niet heeft opgegeven. Uit het jaarlijkse CIDI-onderzoek naar antisemitisme blijkt dat hij in naam van het christendom onverstoord verder gaat met het spuien van Jodenhaat en persoonlijk bedreigen van Israël-sympathisanten. Er wordt door gedupeerden, waaronder de bekende Israël-activist Sabine Sterk, al langere tijd gewerkt aan een nieuwe rechtszaak, maar van een uitspraak is het nog niet gekomen.

Uit diverse bewijsstukken, in handen van MessiaNieuws, valt te lezen dat Prins’ Joden “asociale varkens” noemt, “met een haat tegen diegene die in Christus een nieuwe schepping weten”. Volgens het CIDI-rapport stuurt Prins ook berichten aan het Nederlands Auschwitz Comité, waaronder: “Ja Auschwitz, die goede oude tijd. God heeft die tijd in het leven geroepen als straf aan de Joden, omdat ze nog steeds Christus aan het kruis nagelen. Ik heb een filmpje gemaakt over de Holocaust en daar is te zien hoe de Joden vergast werden en worden. Mooiste tijd uit de geschiedenis van de vorige eeuw.”

Zodra Prins per telefoon geconfronteerd wordt met zijn uitspattingen, schiet hij in de ontkenning. Al laat hij wel ontglippen “niet zoveel met de Joden te hebben”. De vermoedelijk uit Rotterdam afkomstige Prins wil verder geen commentaar geven. Mogelijk volgt in juni een nieuwe rechtszaak.

Wees de eerste die reageert op "‘Christelijke’ internetgek spuit vrijuit Jodenhaat"

Geef een reactie