De Amandelboom heeft ons veel te zeggen

De Amandelboom of Idoed staat op dit moment in volle bloei
Print Friendly, PDF & Email

Op dit moment staat de amandelboom in Israel in volle bloei. De foto hierboven is gemaakt in Shiloh waar de tabernakel 369 jaar heeft gestaan.

Bijbels symbool
In Jeremia 1 van vers 11-12 lezen we over deze bijzondere boom: Het woord van de HEERE kwam tot mij, zeggende: Wat ziet u, Jeremia? Ik zei: Ik zie een amandeltwijg.
Toen zei de HEERE tegen mij: Dat hebt u goed gezien, want Ik zal wakker zijn over Mijn woord, om dat te doen.”

Wakker
In het Hebreeuws is het woord ‘amandelboom’ afgeleid van een werkwoord met een prachtige betekenis: wakker, spoedig tot bloei komen. Jeremia ziet dus in feite een ‘wakkere’ twijg, die spoedig zal gaan bloeien. Wat een geweldige belofte voor het volk Israel!

Amandelen en gezondheid
De amandel prijkt tegenwoordig bovenaan in de lijstjes van superfoods. Het is een van de gezondste noten die je kunt krijgen. Technisch gezien is een amandel geen noot, maar eerder een zaadje. Deze voedzame boomnoot, uit dezelfde familie als perziken en abrikozen, staat bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid. Dagelijks een handje amandelen, zo’n 24 stuks, kan helpen de ‘slechte’ cholesterol te verlagen en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen.

Bemoediging
Idoed betekent ‘bemoediging’. Is zo gezien de Amaldelboom in meerdere opzichten geen bemoediging voor Israel en ons?

Facebookreacties

Wees de eerste die reageert op "De Amandelboom heeft ons veel te zeggen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*