Griekse nazipartij: ‘Israël eeuwige bedreiging voor de Kerk’

Foto: Levi Zoutendijk

De uitgesproken antisemitische en extreemrechtse partij Gouden Dageraad heeft deze week weer van zich laten horen. Christos Pappas noemde Israël tijdens een debat “een eeuwige vijand voor Griekenland en de orthodoxie”, de grootste kerk van Griekenland.

Maandag vond een debat plaats over de internationale relaties van Griekenland met andere landen, waaronder Israël. “De staat Israël hanteert genocidale methodes en is een regionale lastpost”, zei Pappas onder meer.

Panos Kammenos, de Griekse minister van Defensie, spreekt schande van de open anti-joodse agenda van Gouden Dageraad, de derde grootste partij van Griekenland. Hij wil dat de omstreden partij juridisch aangepakt wordt wegens racisme en xenofobie, meldt The Jerusalem Post.

De partij Gouden Dageraad neemt sinds de crisis de laatste jaren toe in populariteit. Partijlid Pappas beweerde in 2014 dat Griekse Joden minder belasting betalen dan andere Grieken. De Sjoah, de moord op zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt door de partij gebagatelliseerd.

De Joodse gemeenschap in Griekenland telt zo’n vijfduizend zielen. Het aantal is de laatste decennia fors afgenomen.

 

Wees de eerste die reageert op "Griekse nazipartij: ‘Israël eeuwige bedreiging voor de Kerk’"

Geef een reactie