SGP stelt kamervragen over haat in Palestijnse schoolboeken

Foto's van omgekomen martelaars hangen in Palestijnse klaslokalen

Palestijnse kinderen leren het op school: Israëli’s zijn slecht, Israël heeft geen bestaansrecht, en er is geen hoger doel dan te sterven als martelaar. SGP stelde er deze week kamervragen over.

Voorlichter Arnoud Proos van de SGP laat weten waarom de SGP met deze vragen komt: “De doelen zijn divers: het vragen van aandacht voor deze praktijken, via kabinet en media. Maar er gaan ook veel Nederlandse en EU-subsidies naar Palestijnse gebieden. Wij willen zekerheid dat deze schoolboeken niet met ons geld gedrukt en verspreid worden.”

Radicalisering

VVD, PVV, CDA, ChristenUnie en Forum voor Democratie sloten zich aan bij de kamervragen van de SGP. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zegt hierover: “Het zaaien van haat in schoolboeken voor Palestijnse schooljeugd vind ik zorgelijk en gevaarlijk. De ontkenning van het bestaansrecht van de staat Israël en het wegzetten van Israëliërs als allemaal slechte mensen is een voedingsbodem voor radicalisering en terrorisme. Nederland moet hier krachtig afstand van nemen en in internationaal verband alle mogelijkheden aangrijpen om aan deze praktijken een einde te maken.”

Jihad pop

Het is niet de eerste keer dat er aandacht is voor het zaaien van haat in de lesstof voor Palestijnse kinderen. En er vragen over worden gesteld aan minister Koenders. Joël Voordewind van ChristenUnie voelde minister Koenders van Buitenlandse zaken ook al eens aan de tand over onder andere een Jihad pop die door Palestijnse autoriteiten zou worden uitgedeeld: “Van dit poppetje worden duizenden exemplaren verspreid door de Palestijnse autoriteiten. Dit poppetje gaat notabene naar kinderen”, zei Voordewind (foto onder) hier toen over.

Bron afbeeldingen: eigen materiaal + Flickr.

Geef een reactie