Hezbollahleider Hassan Nasrallah dreigt Israël’s noordelijke Galilea binnen te vallen

Hezbollah-leider Hassan Nasrallah dreigde op donderdag 2 mei om Israël’s noordelijke regio van Galilea binnen te vallen en “de vernietiging van alle troepen die de regio durven te betreden” wereldwijd uit te zenden via TV-stations en satelieten.

Het verzet kan de Galilea binnendringen en de vijand weet dat“, zei hij tijdens een evenement ter herdenking van de dood van Hezbollahs voormalige militaire chef, Mustafa Badreddine, drie jaar geleden, volgens i24NEWS.

Israël wil een oorlog? Laat het ten oorlog trekken. De Israëlische eenheden en brigades die het zuiden van Libanon durven binnen te gaan, zullen worden vernietigd en vernietigd voor de ogen van de media en de hele wereld“, waarschuwde Nasrallah.

De leider van de Libanese terroristische groep verwees direct naar het aanvallen van een niet-bekend punt van kwetsbaarheid evenals naar een chemische fabriek in Haifa die ammonium bevat, en dreigt dat een enkele raket die zich op de locatie richt ernstige schade kan veroorzaken omwille van de gastanks.

Nasrallah beweerde verder dat Israël bang is voor de militaire vermogens van Hezbollah en geen interesse heeft in het lanceren van een militaire operatie in Libanon. “[Israël] is bang om in Gaza verstrikt te raken, ook al wordt het van alle kanten belicht, dus het zal het zuiden van Libanon niet binnen durven gaan“, zei hij volgeni24NEWS.

De Hezbollah-leider maakte een soortgelijke bedreiging in februari, toen hij beweerde dat zijn groep de Galilea kon veroveren. In maart verklaarde hij dat “het Israëlische leger bang is voor oorlog tegen ons en zij weten waarom. We zullen hen op het slagveld breken. Geen geavanceerde raketafweersystemen zullen helpen.

De Hezbollah-leider doorbrak in januari een lange stilte door een televisie-interview te geven waarin hij beloofdedat de groep door zou gaan met het graven van tunnels naar Israëlisch grondgebied, ondanks de operatie Northern Shield in Israël om die tunnels tegen te houden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Nasrallah threatens to invade the Galilee – Hezbollah leader: Israeli units that will enter southern Lebanon will be annihilated” van 3 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel “Hezbollah chief threatens to destroy Israeli forces in global broadcast should they invade Lebanon” van 2 mei 2019 op de site van i24NEWS

Bron: Brabosh.nl 

Wees de eerste die reageert op "Hezbollahleider Hassan Nasrallah dreigt Israël’s noordelijke Galilea binnen te vallen"

Geef een reactie