Honderden branden in Israel door extreme hittegolf

Foto: Levi Zoutendijk

Sinds gisteren woeden honderden branden in Israel, veroorzaakt door de extreme temperaturen die op sommige plekken 48 graden celsius bereikt. Tot nu toe zijn 3.500 mensen geëvacueerd en tientallen huizen verwoest, om maar niet te spreken van de duizenden hectares natuurgebied die zijn verwoest.

Zo is de ooit door de zingende rabbijn Shlomo Carlebach opgerichte moshav Mevo Modiim, in het Ben Shemen bos ten oosten van Tel Aviv, grotendeels verwoest. Van de 50 huizen staan er nog slechts 10 min of meer overeind. Van het Ben Shemen bos is naar schatting 40% verwoest.

In kibboets Harel ten noorden van Beth Shemesh zijn 6 huizen door het alles verwoestende vuur verwoest. De bewoners van Gimzo, Shilat, Kfar Rut, Neot Kedumim, Kfar Daniel, Mevo Modi’im en de Adam IDF-basis zijn allemaal geëvacueerd.

In Eilat is een hoogspanningsleiding door de vlammen verwoest, waardoor een groot deel van de stad afgelopen nacht zonder stroom was en inwoners en toeristen lagen te zweten in hun bed.

Omdat de acht blusvliegtuigen in Israel het niet meer aan kunnen is hulp gevraagd en gekregen van Cyprus, Griekenland, Italie en Kroatie, die hebben allen blusvliegtuigen naar Israel gestuurd en die zijn inmiddels aangekomen.

Ook op andere plekken door heel Israel verspreiden spontaan branden door de extreme hitte. De meeste branden zijn gelukkig zonder al te veel schade aan te richten aan mens en natuur.

Voor vandaag houdt de Israelische brandweer rekening met het allerergste, alle verloven zijn ingetrokken van het personeel. De brandweer wordt geholpen door honderden vrijwilligers en het Israelische leger.

Alsof dit nog niet genoeg is heeft zuid Israel te lijden onder terreur van brandende ballonnen uit Gaza, die kostbare landbouwgrond en natuurgebieden gisteren in vuur en vlam hebben gezet.

Bron: Joods.nl

1 reactieop"Honderden branden in Israel door extreme hittegolf"

  1. We Only can pray to Jehova to help Israel and HIS people
    Shabbat shalom

Geef een reactie