Illegaal bouwen onder auspiciën van Verenigde Naties

Foto: Levi Zoutendijk

De regering van de Palestijnse Autoriteit heeft eerder deze week verklaard, dat zij zich niet meer zal richten naar de verdeling van het grondgebied van Judea en Samaria in A-, B- en C-zones, zoals bij de ondertekening van de Oslo-akkoorden besloten was. Dit is een maand geleden aangekondigd door de premier van de Palestijnse Autoriteit.

Volgens het besluit moeten nu bouwplannen op het hele grondgebied van Judea en Samaria worden bevorderd, zonder onderscheid te maken tussen gebieden van de Palestijnse Autoriteit en gebieden die onder Israëlische civiele en veiligheidscontrole staan.

De Verenigde Naties lijken deze stap te steunen. Op een bord, geplaatst in een illegaal bezet gebied bij de stad Ariel, is het logo van de Verenigde Naties duidelijk zichtbaar, samen met het bord van de ‘Humanitaire Stichting oPt’ van het ‘VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden’ (OCHA), oPt staat voor ”Occupied Palestinian Territory’, ‘Bezet Palestijns Gebied’.

In plaats van zich te wijden aan hun eigenlijke taak, lijken de Verenigde Naties eenzijdige en illegale activiteiten te steunen in een gebied dat officieel onder Israëlische controle staat.

Foto’s: Regavim

Op het bord worden baanbrekende en vergaande werkzaamheden en verbeteringen aangekondigd om ‘het lijden van Palestijnse boeren door de Israëlische bezetting en de aanvallen van de kolonisten te verminderen’. De United Nations Humanitarian Foundation is een van de sponsors van deze campagne.

Het hier aangekondigde project in de omgeving van Ariel is slechts een van de vele illegale projecten van de Palestijnse Autoriteit in Judea en Samaria in de onmiddellijke omgeving van de Staat Israël. Met het innemen van de gebieden wil de Palestijnse Autoriteit feiten creëren, allemaal met steun van het buitenland en verschillende stichtingen van de Verenigde Naties.

De organisatie Regavim publiceerde, dat sinds 2009 ongeveer 30.000 Arabische gebouwen illegaal zijn opgetrokken in het gebied van Zone C, dat onder volledige Israëlische controle staat.

Een woordvoerder van de organisatie zei dat het gedrag van de Palestijnse Autoriteit niet langer kan worden genegeerd, vooral vanwege de brutaliteit van de Verenigde Naties. In geen enkel ander deel van de wereld zou men een dergelijke buitenlandse inmenging met zo’n onverschilligheid accepteren. ‘Met de verklaring van de Palestijnse Autoriteit om het wiel terug te draaien, moet de Staat Israël passende maatregelen nemen en de controle ook over de gebieden overnemen, die de Staat in het verleden als teken van tegemoetkoming heeft overgedragen aan de Palestijnse Autoriteit’, aldus de woordvoerder van Regavim.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         05-09-2019
Auteur:         Redactie Israel Today
Beeld:           Regavim
Website:       http://www.israeltoday.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Illegaal bouwen onder auspiciën van Verenigde Naties"

Geef een reactie