Israël en de Bijbel – Ontmoetingsdag 9 mei 2024

Aankondiging voor: Israël en de Bijbel Ontmoetingsdag met het thema: ‘Ver weg van Israël’.
Gastspreker: Messiaans-Joodse gelovige Avi Snyder (zie onder).

Stichting Israël en de Bijbel richt zich op de Ontmoetingsdag 9 mei vooral op de Joden buiten Israël en op de wereldwijde impact van ‘7 oktober’.

Sinds 1948 ligt de focus vaak op de Joden in Israël. Toch woont ruim de helft van hen nog altijd buiten het land, net als in de tijd van de Heere Jezus.
Daarom staan we op onze Ontmoetingsdag met het thema ‘Ver weg van Israël’ stil bij de Joden buiten Israël.

Hoe is de verstrooiing begonnen? Welke impact heeft dat gehad op de Joodse cultuur, tradities en leefwijze? Welke uitdagingen brengt dat mee voor de verspreiding van Bijbels en het evangelie onder het Joodse volk? Het komt op deze dag allemaal voorbij, maar ook…

Is ‘nooit weer’ ooit weer?!
Na ‘7 oktober’ zien we een explosie van antisemitisme in de wereld. Een oorlog in Israël raakt namelijk altijd alle Joden.
Tijdens deze ontmoetingsdag gaan we dieper in op de groeiende Jodenhaat, maar ook op wat God zegt over Israëls toekomst en de hoop die Hij voor hen heeft weggelegd.

Messiasbelijdende Jood Avi Snyder
Gastspreker Avi Snyder is opgegroeid in New York. Hij kwam in 1977 tot geloof en deelt al vele jaren het evangelie met zijn volksgenoten. In zijn boek ‘Joden hebben Jezus niet nodig… en andere misvattingen’ houdt Avi een vurig pleidooi voor het evangelie brengen aan Joodse mensen. Dat gaat hij ongetwijfeld op deze ontmoetingsdag weer doen!

  • Donderdag 9 mei, 10.00 – 15.00 uur
  • Gratis kaarten | crèche, kinder- en jongerenprogramma
  • Aanmelden voor de Ontmoetingsdag is verplicht
  • Nieuwe locatie: De Verbinding, De Schutterij 2, Veenendaal

Stichting Israël en de Bijbel zet zich al ruim 50 jaar in voor de wereldwijde verspreiding van Bijbels onder het Joodse volk. Iedere Bijbel wordt persoonlijk overhandigd met het gebed dat Joodse mensen hun Messias erin gaan herkennen.

Wees de eerste die reageert op "Israël en de Bijbel – Ontmoetingsdag 9 mei 2024"

Geef een reactie