Israëli’s gaan straat op voor familie: gezin met 1 man en 1 vrouw

Foto: Levi Zoutendijk

In Israel (en wereldwijd) groeit de weerstand tegen de lgbt-agenda (lesbisch, homo, biseksueel, transseksueel). In Haifa gingen deze week honderden mensen de straat op om te demonstreren vóór gezinnen, met een vader en moeder, geen twee vaders of twee moeders. De Familiemars (Mitzad Hamishpacha) was een initiatief van religieuze en seculiere burgers en was mede bedoeld als tegenstem tegen de vele homoparades in Israel de afgelopen weken.

De Familiemars, waaraan ook verscheidene Messiaans-Joodse families deelnamen, was een nieuwe gelegenheid voor Israëliërs om hun geloof in het belang van traditionele gezinswaarden te uiten. ‘We kregen vanuit het hele land massale steun, duizenden e-mails en heel veel telefoontjes,’ aldus de organisatie van het evenement.

‘We worden op alle mogelijke manieren bestreden om ons het zwijgen op te leggen,’ aldus advocaat Na’ama Sela, die betrokken was bij de organisatie van dit evenement. ‘Er is op de scholen en op straat een openbaar debat gaande over seksualiteit, terwijl het gewone gezin van de publieke agenda is verdwenen. We vrezen dat ons land door de homolobby van ons wordt afgenomen – om het gezin uit te roeien. De lgbt-beweging is geïnfiltreerd in elk facet van de Israëlische samenleving, speciaal in het onderwijs. Er is heel veel anti-familie propaganda. Deze Mars is één van onze antwoorden daarop. We willen de ‘stille’ meerderheid in ons land mobiliseren om ons land terug te winnen van dit giftige sentiment.’ (Bronnen: Israel Today, Kehila News en Charisma News)

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         6 juli 2019
Auteur:         Dirk v an Genderen
Foto:             Hadash Parush/Flash90
Website:       www.dirkvangenderen.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Israëli’s gaan straat op voor familie: gezin met 1 man en 1 vrouw"

Geef een reactie