Israëlisch Bijbel Genootschap opent nieuw Bijbelcentrum in Haifa

Foto: Levi Zoutendijk

Het Israëlisch Bijbel Genootschap is na 40 jaar weer terug in Haifa, met een nieuw Bijbelcentrum. Ook in Jeruzalem en in Tel Aviv heeft het Genootschap Bijbelcentra.

Dit Bijbelcentrum in Haifa zal nieuwe mogelijkheden bieden om het Evangelie in Haifa en omgeving te verspreiden. Ook gemeenten in de omgeving kunnen er terecht om Bijbels en ander Bijbelstudiemateriaal aan te schaffen. Het is het enige Bijbelcentrum in de hele stad.

In Haifa en omgeving wonen ruim 1 miljoen mensen. Het is bruisende stad met Joodse en Arabische inwoners en vele godsdiensten, zoals het judaïsme, het christendom, de islam, de bahai en al-Tawhid, de godsdienst van de Druzen. In december vieren ze altijd hun feesten gezamenlijk, zoals kerstfeest, Chanoeka en nog meer feesten.
Het Bijbel Genootschap is nu van plan om tijdens deze feesten op straat actief christelijke lectuur uit te gaan delen en gesprekken aan te gaan.

Financieel gezien is het zeker niet rendabel om in Haifa een Bijbelcentrum te beginnen. Maar het Bijbel Genootschap heeft een hoger doel met het centrum: het steunen van de plaatselijke gelovigen en het verspreiden van het Evangelie.
Bezoekers zijn vaak verbaasd als ze de winkel ontdekken. Zo is het al een paar keer gebeurd dat er Arabische christenen verbaasd waren een Nieuwe Testament in het Hebreeuws te zijn. Zij wisten niet eens dat er Messiasbelijdende Joden bestonden en ze ontdekten een nieuwe eenheid.

In de omgeving van Haifa zijn verschillende Russisch sprekende gemeenten. Via het centrum kunnen ze nu gemakkelijker aan Bijbels en Bijbelstudiemateriaal komen.
Het Israëlisch Bijbel Genootschap ontstond in 1949 – dus precies 70 jaar geleden – in Haifa. Het was een voortzetting van het Britse Bijbel Genootschap, dat al in Haifa was gevestigd. In 1979 ‘verhuisde’ het Israëlische Bijbel Genootschap naar Jeruzalem, naar Jaffa Street 17.

Het centrum van het Bijbel Genootschap kunt u vinden op Ha Tzionut Street 15 en het adres van het centrum in Tel Aviv is: Ben Yehuda Street 81.
Het Bijbel Genootschap van Israel vraagt om gebed om Gods zegen op het werk dat ze mogen doen.

Bron: Kehila News

Wees de eerste die reageert op "Israëlisch Bijbel Genootschap opent nieuw Bijbelcentrum in Haifa"

Geef een reactie