Israëlweekend in teken van bijbelse feesten

ZELHEM | Joods nieuwjaar, Grote Verzoendag en Loofhuttenfeest. Het jaarlijkse Israëlweekend staat vanaf vrijdag in het teken van de najaarsfeesten.

Het Israëlweekend vindt opnieuw plaats op camping de Betteld en ging eerder deze week al kleinschalig van start. Vanaf vrijdag worden de meeste gasten verwacht. Die avond begint het hoofdprogramma met worship van zanger Trianka van der Weerd en een lezing van predikant Henk Poot van Christenen voor Israël over het Joods nieuwjaar, Rosj Hasjana, dat op maandag 10 september valt.

Zaterdag spreekt Cees Vork van Stichting Op de bres voor Nederland over de Grote Verzoendag, Jom Kippoer. Die middag zijn er onder meer workshops over Bijbelse voorwerpen (Jaap Bönker), de Tabernakel (Gertrude Bakker), modern Hebreeuws (Hennie Keegstra) en sjofar blazen (Albert Oosting). ’s Avonds spreekt Jacob Keegstra van de Nederlandse tak van de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem (ICEJ), dat de conferentie organiseert.

Zondag een opvallende gast: opperrabbijn Binyomin Jacobs uit Amersfoort. Het thema van het Israëlweekend is dit jaar immers ‘Verheug u…samen met zijn Volk!’

‘Kinderen en tieners hebben hun eigen diensten, en de allerkleinsten kunnen naar de crèche worden gebracht’, meldt de organisatie.

Aanmelding en meer informatie via de website van ICEJ

Wees de eerste die reageert op "Israëlweekend in teken van bijbelse feesten"

Geef een reactie