Loofhuttenfeestvierders gezocht voor reis naar Israël

Foto: Levi Zoutendijk

DOETINCHEM | Israël Idoed Reizen zoekt nog vijf mensen die in oktober mee willen met een reis naar Israël tijdens het Loofhuttenfeest. Het christelijke reisbureau wil met exact vijftig Nederlandse gelovigen richting het Beloofde Land. 

“We hebben nu vijfenveertig aanmeldingen, maar willen dat aantal compleet maken tot vijftig”, meldt Idoed (“bemoediging”).

De reis betreft een 10-daagse of 13-daagse rondtrek door het land en voert onder meer langs Jeruzalem, Bethlehem en Galilea. De prijs van de reis is afhankelijk van de vlucht en het aantal dagen.

“De Bijbel beschrijft zeven feesten waarvan het Loofhuttenfeest de laatste van de drie jaarlijkse opgaansfeesten naar Jeruzalem is”, aldus het reisbureau, gevestigd in Doetinchem. “Christenen en joden vieren in Jeruzalem samen dit feest van vreugde. Als reisbureau willen we reizigers stimuleren hun relatie met de God van Abraham, Izaäk en Jakob te verdiepen, juist in Israël.”

Idoed organiseert sinds 2012 diverse reizen naar het Heilige Land. “We werken samen met mensen in Nederland en Israël, Joods en niet-Joods, zolang ze hart voor en kennis van de cultuur en het land Israël hebben.”

Het Loofhuttenfeest geldt als oogstfeest en duurt dit jaar van maandag 17 oktober tot en met maandag 24 oktober. Joden wonen tijdens het feest een week lang in een ‘soeka’, een loofhut, om te herinneren dat het volk Israël in volledige afhankelijkheid van God leeft. Volgens het evangelie van Johannes, hoofdstuk 7, zei Jezus op de laatste dag van het Loofhuttenfeest: ‘Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken.’ Daarom reizen ook grote groepen christenen naar Israël om het opgaansfeest te vieren, samen met het Joodse volk.

Bekijk hier het exacte programma.

Dit is een promotie-artikel. Wilt u uw organisatie of bedrijf ook naamsbekendheid geven onder een betrokken, specifieke (joods-)christelijke doelgroep met hart voor Israël? Informeer dan naar de advertentiemogelijkheden via administratie@messianieuws.nl.

2 Reactiesop"Loofhuttenfeestvierders gezocht voor reis naar Israël"

  1. Leeg bericht?

Geef een reactie