Israël-avond in Goede Herderkerk Barneveld

Anneke van Maanen-Witteveen studeerde theologie en schreef haar eindscriptie over de tempeldienst.

BARNEVELD | De Barneveldse werkgroep van de stichting Steun Messiasbelijdende JodenDonderdag organiseert donderdagavond 22 september een Israël-avond in de Goede Herderkerk aan het Jan Seppenplein 70 in Barneveld.

De spreker tijdens de avond is theoloog Anneke van Maanen-Witteveen, over het thema ‘een heiligdom voor God’ – de plaats en de betekenis van de tabernakel en de tempel.

“Israël krijgt de opdracht om een heiligdom te maken, zodat de Heere in hun midden kan wonen. De tabernakel en de tempel vormden het hart van Israël en het Jodendom, toen en nu?”, vraagt de stichting zich af.

“De Joodse heilige tempel bestaat al 2000 jaar niet meer. Toch blijft de tempel centraal staan in het Joodse denken en de Joodse literatuur. Zo vertelt één van de Joodse tradities ons dat op Tisja B’Av, de negende van de maand Av, de dag waarop Israël rouwt omdat op die dag zowel de eerste als de tweede tempel vernietigd werden, er dauw ligt op de muur omdat zij huilt vanwege de verwoesting. Waarom was en is een concreet heiligdom zo belangrijk en komt er een nieuwe tempel op de plaats die de Bijbel omschrijft als de ‘navel van de aarde’?” 

Aanvang is vanaf 19:45 uur. Er is ook een boekentafel aanwezig en een stand met verkoop van producten uit Israël.

https://www.facebook.com/events/298867660486510/

1 reactieop"Israël-avond in Goede Herderkerk Barneveld"

  1. Hans van der Luit tel. 0297 363732 | 14/09/2017 om 14:50 | Beantwoorden

    Wij kregen een bericht binnen dat op 28 sept. en 19 okt. een Israelavond in de Goede Herderkerk is. Ondertekend door Dirk Verschoor van de Israelwerkgroep Barneveld. Er staat niet bij hoe wij deze werkgroep kunnen bereiken voor informatie. Er staat wel bij dat er een collecte wordt gehouden voor ALEH. Wij kunnen voor ALEH promomateriaal zorgen en/of eventueel een promotietafel bemannen.

Geef een reactie