Manifestatie Internationaal Gerechtshof Den Haag – donderdagochtend 11 jan.

black metal frame glass window

We liepen van centrum Den Haag naar het Vredespaleis, waar Israël zich tegen de bizarre aanklacht van genocide zal verdedigen.

CvI: Die dag bespreekt het Internationaal Gerechtshof in Den Haag de aanklacht tegen Israël, dat wordt beschuldigd van genocide. En dat terwijl Israël zichzelf juist verdedigt tegen vijanden die de Joodse staat en het Joodse volk willen vernietigen. De gruwelijke wijze waarop Israëlische baby’s, kinderen, (jonge) mannen en vrouwen en ouderen op 7 oktober werden vermoord is daar helaas een goed voorbeeld van. Als steunbetuiging voor deze terroristische aanval klinken tijdens demonstraties wereldwijd oproepen tot genocide op alle Israëli’s…

Elke Jood realiseert zich dat hij zonder Israël vogelvrij is. Die diepgewortelde Jodenhaat die zich tegenover het Joodse volk binnen en buiten Israël openbaart, is de belangrijkste reden om nu op te staan voor Israël. Als Israël zich niet verdedigt, zou er geen Joodse staat meer zijn. Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten, de plek waar Joden vrij kunnen leven.

Daarom organiseren we deze ochtend samen met het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) een manifestatie vóór vrede en vóór Israël.”

Over de manifestatie
Op donderdag 11 januari om 9.00 uur verzamelen we op het Lange Voorhout in Den Haag. We lopen dan in een tocht naar het Vredespaleis (waar het Internationaal Gerechtshof is gevestigd) en weer terug. Op het plein voor het Vredespaleis komt een kleine expositie over de gegijzelde Israëli’s in Gaza.

Het geluid dat we willen laten horen is: ‘Israël staat er niet alleen voor. Antizionisme is antisemitisme. Wij zijn voor Israël!’

 

Wees de eerste die reageert op "Manifestatie Internationaal Gerechtshof Den Haag – donderdagochtend 11 jan."

Geef een reactie