Nieuwe Messiaanse gemeente van start in Veenendaal

VEENENDAAL | En weer is er een nieuwe Messiaanse gemeente geboren. Op 5 november start de Messiasbelijdende gemeenschap Beth HaTikvah (huis van de hoop) in Veenendaal met een eerste bijeenkomst. Zes vragen aan Dicky van Ommeren, één van de initiatiefnemers.

Waarom een nieuwe Messiaanse gemeente?

“We komen met een groepje mensen uit de Messiaanse gemeente Benee Awraham (kinderen van Abraham) in Soest. We hoorden van mensen hier in de regio Ede-Veenendaal dat ze wel interesse hebben, maar Soest te ver vinden. Toen zijn we gaan bidden en hebben het Ontmoetingshuis als locatie van samenkomst gevonden. We beginnen met ongeveer veertig mensen.”

Welke achtergrond hebben de leden?

“Een kern komt dus uit de Messiaanse gemeente Benee Avraham. Maar anderen hebben een kerkelijke achtergrond. Sommigen gaan op zondag ook nog gewoon naar hun eigen kerk. Ze ervaren daar soms dat ze nog een taak hebben. Bijvoorbeeld om een wake up call te bewerken. Dat vinden wij prima.”

Vanwaar de naam “Huis van de hoop”?

“Wij geloven dat Jezus de Hoop is voor mensen. We willen daarnaast met het woord ‘huis’ ook benadrukken dat we als een familie met elkaar willen omgaan. Naast de samenkomst op sabbat tweemaal per maand, zijn er ook huiskringen. Elke huiskring bepaalt zelf wat het doet. Dat varieert van het bestuderen van de brieven uit het vernieuwde verbond tot het bestuderen van de Torah.”

Hoe is de verhouding tussen Joden en niet-Joden?

“We hebben enkele Joodse mensen in ons midden. Maar sommigen hebben nog maar pas ontdekt dat ze Joods zijn. Hun ouders hebben dat vanwege de Tweede Wereldoorlog altijd verborgen gehouden.”

Wat is jullie boodschap aan mensen die God nog niet kennen?

“Mensen hebben Jezus nodig als Redder en Verlosser en die Verlosser is Joods en afkomstig uit het volk dat als licht voor de volken is bedoeld.”

Voel je je meer verwant met de Kerk van alle eeuwen of met het Joodse volk?

“Als je het tien mensen vraagt, krijg je daar tien verschillende antwoorden op. Er zijn mensen die zich verbonden voelen met de Kerk maar tot de conclusie komen dat de Kerk veel heeft laten liggen. Wat ik geleerd heb, is dat je niet kunt zeggen dat de Kerk alles fout heeft gedaan. Soms wordt de Kerk echt verketterd, maar dat is niet goed. Het is mooi als steeds meer mensen in de Kerk gaan ontdekken dat het volk Israël ook belangrijk is.”

Op sabbat 5 november is de eerste samenkomst in Veenendaal gepland. Tijdens de tweede samenkomst op 19 november, zal ds. Jaap de Vreugd van Christenen voor Israël spreken.

4 Reactiesop"Nieuwe Messiaanse gemeente van start in Veenendaal"

 1. Lieve mensen, het is heel jammer dat er zoveel verdeeldheid is onder de Messiasbelijdende gemeenten, ik heb ervaren in Nederland alsook in Israël dat de verdeeldheid onvoorstelbaar groot is. Groter als in de gevestigde kerken. Laten we samen daar een gebedspunt van maken.

 2. SHALOM
  Beste broeders en zusters in Yehshua ha Mashiach ik woon in Limburg, in Brunssum
  Het zou zo fijn zijn een messiaanse Gemeente te hebben in Limburg. Ik weet niet of er nog meer Limburgse Christenen daar behoefte aan hebben. Ik hoop dat U een en ander wilt overleggen met God en met medegelovigen. Ik wens U Gods zegen
  En wijsheid amen.

 3. suzanna van Duffelen | 27/10/2016 om 05:38 | Beantwoorden

  Wat is uw adres ,zodat ik kan komen.

Geef een reactie