Opnieuw Loofhuttenfeest in Gees en Hardenberg

Foto: Levi Zoutendijk

GEES/HARDENBERG | De bijbelse najaarsfeesten begonnen afgelopen week met de Dag van de Bazuinen, maar ook de voorbereidingen op het Loofhuttenfeest begin oktober zijn al in volle gang.

‘Voor de viering van het Loofhuttenfeest in het Drentse Gees hebben zich inmiddels meer dan 50 volwassenen en 40 kinderen opgegeven’, meldt Geke van Halteren. Zij organiseert samen met enkele anderen een Loofhuttenfeestviering gericht op ‘Torah-positieve messiaanse gezinnen’. Ook dit jaar is de hele feestweek (van woensdagavond 4 oktober tot en met donderdag 12 oktober) de grote zaal gehuurd op camping De Wolfskuylen in Gees, nabij Hoogeveen.

‘Vorig jaar organiseerden wij voor het eerst Soekot (Loofhuttenfeest, red.) op deze manier: geen vast programma, maar ruimte voor iedereen om op zijn of haar manier een bijdrage te leveren, in de meest brede zin van het woord’, schrijft Van Halteren op Facebook. ‘Concreet betekende dat: elke dag samenkomen om te lezen uit Torah (Wet), Haftara (Profeten) en Brit Chadasja (NT) en elke avond samen eten in de zaal, kleine studies over de Bijbel werden gedeeld, persoonlijke getuigenissen gegeven, het podium werd prachtig versierd, er waren leuke knutselactiviteiten voor kinderen, in het donker gingen we buiten lasergamen, we gingen dansen op Hebreeuwse muziek, er was een traditionele sjabbatsopening, samen bouwden de mannen een soeka en er werd een prachtig toneelstuk opgevoerd.’

De opgave voor het Loofhuttenfeest in Gees loopt via de Facebookpagina van Van Halteren.

Een andere viering van het Loofhuttenfeest, ‘voor wie Jeruzalem te ver is’, is jaarlijks in Hardenberg. Dat feest is bedoeld voor alle leeftijden. Voor jongeren van 16 tot circa 30 jaar zijn er een aantal huisjes gereserveerd. Stichting Moadim heeft van woensdagavond 4 oktober tot en met donderdag 12 oktober 2017 een programma met lezingen, activiteiten en diensten op camping De Kleine Belties in Hardenberg.

Lees binnenkort meer over de najaarsfeesten en waar die te vieren zijn op MessiaNieuws.nl. 

Wees de eerste die reageert op "Opnieuw Loofhuttenfeest in Gees en Hardenberg"

Geef een reactie