Opschudding over Messiaans-Joodse TV-zender

Een nieuwe Messiaans-Joodse kabelzender op de Israëlische reguliere televisie heeft in het hele land voor opschudding gezorgd. Veel Israëli’s zien het als een poging om Joden tot het christendom te bekeren, hoewel het kanaal wordt geëxploiteerd en beheerd door Hebreeuws sprekende messiaanse Joden.

In het verleden werd aan Messiaanse Joden de toegang tot alle vormen van Israëlische media, waaronder kranten, radio en televisie, ontzegd. Het is voor het eerst dat een mainstream mediabedrijf ermee instemt om Messiaans-Joodse programma’s openlijk uit te zenden.

Het geharrewar in de media over het Messiaanse kanaal heeft nog meer aandacht naar het station getrokken, tot ongenoegen van de tegenstanders van het messiaanse programma. Zelfs sommige christenen proberen de uitzending te stoppen door te beweren dat het beledigend is om het evangelie aan Joden te prediken. Lees een antwoord van een van de Messiaanse producenten van het station.

Het messiaanse kanaal met de naam ‘Shelanoe‘ (‘Van ons’ in het Hebreeuws, wat verwijst naar de Joodse Messias) wordt sinds 28 maart dagelijks uitgezonden op ‘Hot’, Israëls grootste kabeltelevisie-operator met bijna een miljoen abonnees.

Sinds de corona-pandemie melden de ‘Messianen’ een ongekend aantal kijkers op hun websites en live-uitzendingen. Voor velen in Israël was dit hun eerste kennismaking met Yeshua (Jezus), de Joodse Messias, in het Hebreeuws door Joodse Israëli’s.

David Lazarus, Israel Today

Wees de eerste die reageert op "Opschudding over Messiaans-Joodse TV-zender"

Geef een reactie