Petitie om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad Israël

Foto: Levi Zoutendijk

DEN HAAG | Joël en Frieda, ’twee Nederlandse burgers met hart voor Israël’, zijn een petitie gestart om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen.

‘Wij verklaren dat de mening van de Tweede Kamer niet de mening is van het Nederlandse volk, wij vinden dat Jeruzalem DE enige en echte hoofdstad is van Israël’, schrijven de twee actievoerders. Daarmee reageren ze op een onlangs afgewezen motie van de PVV om onder meer de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen.

70.000 handtekeningen

Volgens de petitie moet het ‘duidelijk worden welk standpunt het Nederlandse volk heeft ten opzichte van het volk van Israël’. Volgend jaar bestaat de staat Israël 70 jaar. De initiatiefnemers streven daarom naar 70.000 handtekeningen. Tot nu toe zijn er er nog geen 400 binnengehaald.

De internationale gemeenschap wordt het maar niet eens over de status van Jeruzalem, dat sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967 in handen is van Israël. Veel voorstanders van de tweestatenoplossing zien Oost-Jeruzalem, waar de Oude Stad ligt, als de toekomstige hoofdstad van Palestina.

5 Reactiesop"Petitie om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad Israël"

  1. nadia van de v. | 13/12/2017 om 09:39 | Beantwoorden

    Volgens de Torah kan dit pas als de uitverkorne terugkomt…. zolang dan blijft Jeruzalem hoofdstad van Palestina!!!

  2. Niclaa van Boekholt | 02/12/2017 om 12:14 | Beantwoorden

    Jeruzalem is en zal altijd zijn de hoofdstad van Israël, met Gods uitverkoren volk daarin in Zijn uitverkoren Land.

  3. Jeruzalem is de stad van de Heer. Hij wil DAAR wonen, temidden van Zijn volk, het Joodse volk!!!!

  4. Jeruzalem is de hoofdstad van Israël

Geef een reactie