Premier Netanyahu bewijst uit Bijbel dat Grot van de Aartsvaders in Hebron Joods is

Rembrandt

Vanuit de Bijbel toonde de Israëlische premier Netanyahu aan dat de resolutie van de VN-organisatie Unesco een grote historische fout is.

De resolutie die recent werd aangenomen, bestempelt de Grot als Palestijns erfgoed. ‘Deze Grot van de Aartsvaders in Hebron is niet Palestijns, zoals de Unesco besliste, maar Joods,’ aldus Netanyahu. Afgelopen zondag, tijdens de kabinetsvergadering, las hij Genesis 23:16-20:

16. Abraham luisterde naar Efron; en Abraham woog voor Efron het geld af waarover hij ten aanhoren van de Hethieten gesproken had: vierhonderd sikkel zilver, naar de gangbare [waarde] voor de koopman.
17. Zo ging de akker van Efron in Machpela, die tegenover Mamre lag, de akker en de grot die daarop gelegen is, en al de bomen op de akker, op heel het gebied rondom [de grot],
18. over op Abraham als [zijn] eigendom, voor de ogen van de Hethieten, in het bijzijn van allen die naar de poort van zijn stad gekomen waren.
19. Daarna begroef Abraham zijn vrouw Sara in de grot op de akker van Machpela, tegenover Mamre – het [tegenwoordige] Hebron – in het land Kanaän.
20. Zo ging de akker met de grot die daarop [gelegen] is als een eigen graf over van de Hethieten op Abraham.

‘De al duizenden jaren bestaande band tussen het Joodse volk en Hebron en het graf van de aartsvaders is er één van aankoop en geschiedenis, die geen parallel heeft in de geschiedenis van de volken,’ aldus de premier, die aankondigde dat Israel vanaf heden één miljoen dollar minder zal bijdragen aan de VN, meldt World Israel News.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Premier Netanyahu bewijst uit Bijbel dat Grot van de Aartsvaders in Hebron Joods is"

Geef een reactie