Pro-Israël demonstratie tegen labeling producten

Israël-demonstranten tijdens een protest in 2015.

Het Facebooknetwerk Time to stand up for Israel organiseert donderdag 26 mei in Den Haag een solidariteitsdemonstratie voor de Joodse staat. Diezelfde middag staat een debat over de etikettering van producten uit de Westbank en Oost-Jeruzalem op de planning in de Tweede Kamer. 

Volgens de initiatiefnemers Sabine Sterk en Brenda Aartsen komen die producten uit “Judea en Samaria” en hebben Joden het recht om daar te wonen. De labeling van producten afkomstig uit joodse nederzettingen is volgens de actiegroep eenzijdig en discriminatie. “Waarom? Omdat enkel en alleen de producten uit Israël worden gelabeld en niet een van de tweehonderd andere betwiste gebieden (over heel de wereld, red.) wordt aangepakt.”

De Europese Unie besloot vorig jaar dat producten van Israëlische nederzettingen een stempel moeten krijgen. Die wetgeving werd jarenlang aangemoedigd door de groeiende anti-Israëlische Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging.

Bert Koenders, minister van Buitenlandse Zaken, bracht vorig jaar nog een bezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden, inclusief Gaza. Demonstranten willen de politicus een pakket aanbieden met producten van Lev Haolam (letterlijk het ‘hart van het land’), van de nederzetting van de orthodox-joodse Nati Rom, die een grote christelijke aanhang heeft in Nederland.

De organisatie van het protest is overigens niet uitgesproken religieus, maar verbindt allerlei mensen die achter de staat Israël staan. “We willen niet alleen achter een computer zitten, maar ook echt iets doen: met wie dan ook, vreedzaam, Israël en het Joodse volk duidelijk maken dat zij er niet alleen voor staan”, zei Sabine Sterk eerder tegenover MessiaNieuws.

In februari organiseerde de actiegroep ook al een demonstratie. Daar kwamen enkele honderden sympathisanten op af.

https://www.facebook.com/events/946205702162765/

1 reactieop"Pro-Israël demonstratie tegen labeling producten"

  1. het zou misschien goed zijn om duidelijk aan te geven , dat er heel veel andere
    “bezette” gebieden zijn en welke dat zijn . ( Turkije, China , Indonesie etc , etc
    Maar succes met de demonstratie ! ( ik kan daar niet bij zijn ).

Geef een reactie