Christenen voor Israël: ‘Geen verborgen agenda’

Dominee Henk Poot, verbonden aan Christenen voor Israël, ontkent evangelisatie onder Joden.
Stichting Christenen voor Israël ontkent een verborgen agenda te hebben aangaande evangelisatie onder Joden, zoals rabbijn Lody van de Kamp woensdag beweerde.

In de persoon van Israël-predikant Henk Poot reageerde de organisatie donderdag in het Nederlands Dagblad, een dag na een kritisch opinie-artikel van Van de Kamp. De orthodox-joodse rabbijn beschuldigde christelijke Israël-organisaties van het overdrijven van immigratiecijfers naar Israël en het hardnekkig willen bekeren van Joden.

“Natuurlijk weten we ook dat Joden wel meer en eerder zijn teruggekeerd, zoals Van de Kamp schrijft, maar wat we in onze dagen zien gebeuren is nog nooit vertoond. Alleen al na het wegvallen van de Sovjet-Unie zijn meer dan een miljoen Joden teruggekeerd”, schrijft theoloog Poot in de reactie. Hij voegt daaraan toe dat er sinds tweeduizend jaar een eigen onafhankelijke staat voor het Joodse volk is. “En dat nota bene luttele jaren na de Shoah! We maken komend jaar het jubeljaar mee na de vereniging van Jeruzalem en het Bijbelse hart van Israël!”

We zullen wel zien wie de Messias is

Christenen voor Israël beroept zich op Bijbelteksten, met name uit de Profeten, die zouden stellen dat de volken mee zullen meehelpen aan de terugkeer, alijah, van Joden naar het Beloofde Land. “In alle bescheidenheid willen we zo als organisatie dienend onze plaats innemen naast Joodse organisaties en de kerken wijzen op het wonder van de terugkeer. En in tegenstelling tot wat Van de Kamp beweert – geloof het of niet -, de organisatie Christenen voor Israël heeft geen verborgen agenda. Wat waar is dat wij christenen zijn en dat we desgevraagd met Joodse vrienden spreken over ons geloof. Maar vaak zeggen we dan tegen elkaar dat we straks zullen zien wie de Messias is en dat wij, zowel christenen als Joden die dag vol verbazing zullen meemaken.”

Geef een reactie