R. van Oordt – Sussen antisemitisme ‘slappe hap’

brown cathedral

‘Slappe hap’, dat waren de woorden van Caroline van der Plas in de Tweede Kamer over het optreden van de staatssecretaris van Cultuur en Media tegen Jodenhaat.
Het was voor de staatssecretaris maar moeilijk om het in de historische context van de Holocaust te plaatsen.

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat onze Tweede Kamer een verklaring aannam om Jodenhaat te veroordelen.
Waarschijnlijk is de verklaring alweer bij het oud papier beland en zijn effectieve daden uitgebleven.

Een paar dagen later zei premier Rutte dat de weerbaarheid van de burgers de Jodenhaat moet indammen.
Ik heb niet helemaal voor ogen hoe dat zou moeten.
Burgers die ingrijpen als Nederlandssprekende moslims Joden het winkelen onmogelijk maken of Joden bij de uitgang met gebalde vuisten opwachten?
Hoe moet je als burger optreden tegen de op fatbikes Nederlandssprekende Marokkanen die voor ons huis ‘kankerjood’ tegen ons roepen.

In onze stad hangen aan de huizen overigens honderden PLO-vlaggen te wapperen, waarmee de inwoners hun instemming betuigen met de terreur en aanslagen tegen Israël.
Een vlag van Israël kom je in Amersfoort niet meer tegen, nou ja, op één uitzondering na dan, op driehoog. Nederlandssprekende Marokkanen beklommen echter ons dak, om de vlag eigenhandig te verwijderen onder het roepen van ‘Allahoe Akbar’ (Allah is groter) en ‘kankerjoden’.

Het is gelukkig niet gelukt en de politie komt nu wat vaker kijken, maar kan verder niets doen…

De wijkagent kwam ons onlangs melden dat de straat achter ons vervuild was met Jodenhaat op verkeersborden.

De Joodse gemeente van Amersfoort kwam deze week met een verklaring dat het voor hen in Amersfoort steeds onveiliger wordt en dat ze synagogebezoek mijden en ook niet de straat op durven.
Weer mooie woorden in verklaringen van gemeenteraad en burgemeester, maar als er geen handvatten zijn om op te treden, klopt er iets niet in de landelijke en plaatselijke politiek.

Wellicht zijn die handvatten er wel, maar het overheidsapparaat is in ieder geval doodsbang effectief op te treden tegen Jodenhaat.

Politici bevinden zich nog steeds in dromenland en denken met hun verklaringen de boel te sussen, te pappen en nat te houden, slappe hap.

Als u dit leest, zijn er zeker weer veel ‘incidenten’ bijgekomen, hopelijk zonder geweld, maar het begint met een woord dat de maatschappij wordt in geslingerd en het eindigt met…?

Is het tij eigenlijk nog wel te keren?

Wees de eerste die reageert op "R. van Oordt – Sussen antisemitisme ‘slappe hap’"

Geef een reactie