Schokkend: NOS-hoofdredacteur noemt Hamas-terroristen vrijheidsstrijders

Het Twitteraccount Joods.nl bewaarde een later verwijderd fragment van een recent radio-interview van NOS-hoofdredacteur Giselle van Cann, waarin zij beoogde dat elke terroristen een vrijheidsstrijder is (!).

NOS komt vooral sinds 7/10 met zeer partijdige verslaggeving, wat ook de huidige verkenner R. Plasterk onlangs hekelde. Eerder zeiden ze hierover genoeg zelfreflecterend te zijn.

Maar dat is niet aan te houden. De partijdigheid ligt open en bloot voor de goed geïnfomeerden en dit wekt anti-semitisme en polarisatie in de samenleving op.
Een grote blunder is bijvoorbeel de overname van Hamas-propaganda van 500 doden bij een ziekenhuis, wat een eigen Hamas-raket bleek te zijn met enkele doden. Maar we zouden er een boekwerk van kunnen maken.

Hoogleraar Afshin Ellian uit kritiek op onderstaand fragment: ‘Wat een infantiele bewering: “Iedere terrorist is ook een vrijheidsstrijder’”. Leuk vrijheidsstrijders die vrouwen verkrachten, verminken en kinderen doden. Zijn deze mensen vrijheidsstrijders die de bevolking als schild gebruiken? Nou weten wij waarom het zo misgaat met NOS: ze berichten over de vrijheidsstrijders.’

Wees de eerste die reageert op "Schokkend: NOS-hoofdredacteur noemt Hamas-terroristen vrijheidsstrijders"

Geef een reactie