Update Midden-Oosten: Hamas betaalde 2200 dollar aan ouders om Israel de schuld te geven van dood baby Layla, nieuwe Gaza-oorlog dreigt, bijzondere Israelconferentie in Singapore

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Hamas betaalde 2200 dollar aan ouders om Israel de schuld te geven van dood baby Layla

Hamas betaalde 2200 dollar aan de Palestijnse familie die moest claimen dat hun 9 maanden jonge baby Layla bij de demonstraties bij de grens tussen Gaza en Israel stierf als gevolg van Israëlisch traangras. Het is inmiddels duidelijk geworden dat baby Layla niet is gestorven door Israëlisch traangas. Dat vertelt haar neef, de 20-jarige Mohammed Omar. Deze aan de Palestijnse terreurorganisatie Fatah verbonden terrorist werd door Israel gearresteerd omdat hij door het hek tussen Israel en Gaza probeerde te komen om een onbemande Israëlische legerpost in brand te steken. Tijdens zijn ondervraging onthulde hij zijn plan om samen met een andere terrorist, die ook werd gearresteerd, de legerpost aan te vallen. Ook vertelde hij dat hij familie is van Layla Ghandour en dat hij aanwezig was bij de massale grensdemonstratie op 14 mei jl., de dag dat Layla stierf.

Volgens Omar kreeg hij een telefoontje van zijn moeder die hem vertelde dat baby Layla was gestorven. Toen hij thuiskwam, hoorde hij dat ze aan dezelfde bloedziekte was gestorven, waaraan ook haar broertje minder dan een jaar eerder was overleden.
Omar onthulde ook dat Hamas-leider Yahya Sinwar contact opnam met de familie en 8000 NIS (2200 dollar) aanbood als ze verslaggevers zouden vertellen dat Layla was gestorven doordat ze Israëlisch traangas had ingeademd.
Dit bericht verscheen vervolgens prominent in het nieuws.

Zo wordt de wereldopinie beïnvloed, negatief richting Israel. Verbazingwekkend is dat de onthulling van Omar over die 2200 dollar niet de voorpagina’s van het wereldnieuws haalt. Daarom meld ik het! Opdat wij het wel weten. Hamas heeft inmiddels Layla wel verwijderd van de zogenaamde Gaza-grensdodenlijst. Maar het kwaad is al wel geschied. (Bron: Israel Today)

Nieuwe Gaza-oorlog dreigt

Volgens de Israëlische minister Gilad Erdan van Strategische Zaken tergt Hamas in Gaza Israel tot het uiterste om een nieuwe oorlog te starten, nu vanuit Gaza weer tientallen raketten op Israel worden afgeschoten. ‘We willen geen oorlog,’ aldus de minister, ‘maar er komt een moment dat we geen keus meer hebben.’

Erdan stelt dat Iran Gaza steunt, zowel militair als financieel. In feite is Gaza dan ook een Iraans front aan de grens met Israel.

Bijzondere Israelconferentie in Singapore

Enkele weken geleden vond in Singapore een bijzondere Israelconferentie plaats, met als thema ‘Bruggen bouwen tussen het Lichaam van de gelovigen in Israel en Singapore’. Mooi om te zien dat christenen wereldwijd mogen leren van hun Joodse broeders en zusters. De conferentie werd georganiseerd door Joseph Magen, de stichter van Kehila News Israel en Ian To, de voorganger van de ‘3:16 Kerk’ in Singapore.

Elk thema op de conferentie werd belicht door een voorganger of leider van een christelijke organisatie uit Israel en uit Singapore.
Het hoogtepunt van de conferentie was de afsluitende avondbijeenkomst, met als thema ‘Een avond om de Messiaanse gemeenschap in Israel te eren’. Leiders van zeven Israëlisch Messiaans Joodse organisaties en één Arabisch-christelijke organisatie vertelden over hun werk, ter bemoediging, om de christenen in Singapore te laten zien en horen wat er momenteel in Israel gebeurt. In de hoop bruggen te bouwen tussen geloofsgemeenschappen.

De volgende organisaties uit Israel waren in Singapore aanwezig.
1. Return Ministries – helpt Joden die Aliyah willen maken naar Israel om een nieuw leven op te bouwen in Israel.
2. Be’ad Chaim – helpt vrouwen die abortus overwegen; heeft al meer dan 2000 baby’s kunnen redden van de dood.
3. Lech Lcha – biedt een drie maanden durend discipelschapsprogramma aan na dienst in het leger.
4. HaChotam – richt zich op discipelschap van jongeren en kinderen; produceert Hebreeuwse Messiaanse literatuur en liederen.
5. The Joshua Fund – steunt armen en behoeftigen en is tot zegen voor diverse Israëlische en Arabische bedieningen.
6. Kehila News Israel – een online nieuwssite voor de Messiaans Joodse gemeenschap in Israel en de rest van de wereld.
Nog twee andere Hebreeuws en Arabisch sprekende bedieningen vertelden over hun werk, maar hun namen werden niet vermeld.

De slotbijeenkomst eindigde met gebeden van de Israëlische delegatie die bad voor de aanwezigen uit Singapore, waarna een groep voorgangers uit Singapore gebeden uitsprak voor Israel.
De aanwezigen uit Singapore waren verwonderd om te horen hoe actief het Lichaam van de Messias in Israel is en velen besloten hun werk te gaan ondersteunen, financieel en met hun gebeden. (Bron: Kehila News Israel)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Hamas betaalde 2200 dollar aan ouders om Israel de schuld te geven van dood baby Layla, nieuwe Gaza-oorlog dreigt, bijzondere Israelconferentie in Singapore"

Geef een reactie