Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in Israël en het Midden-Oosten.
‘Christ at the Checkpoint’ bekent kleur
Het ‘Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (Camera) meldt geschokt te zijn dat ‘Christ at the Checkpoint’ voor een conferentie in Oklahoma City deze week de bekende antizionistische en antisemitische Britse theoloog Stephen Sizer heeft uitgenodigd. Het is kennelijk de bedoeling van deze zogenaamde vredesconferentie, die ook iedere twee jaar in Bethlehem wordt georganiseerd, om elke steun aan Israel de ‘nek’ om te draaien.
Sommige christenen, ook in Nederland, staan nog altijd tamelijk positief tegenover de ‘Christ at the Checkpoint’ conferenties. Door het opnieuw uitnodigen van Stephen Sizer in Oklahoma City bekent de organisatie duidelijk kleur. En geen goede kleur, wat mij betreft. (Bron: JNS)
Minder Joden maken Aliyah in 2018
De terugkeer van Joden wereldwijd naar Israel, de zogeheten Aliyah, blijft de eerste acht maanden van dit jaar achter bij voorgaande jaren. Van 1 januari tot 31 augustus maakten 18.961 immigranten aanspraak op de Wet tot Terugkeer.
Wel valt op dat de Aliyah vanuit Rusland in deze periode sterk is toegenomen, met 35 procent, tot 6331.
Vanuit Oekraïne daalde het aantal met 8 procent tot 4094, vanuit Amerika met 17 procent tot 2016 en vanuit Frankrijk zelfs met 31 procent, tot 1862. Vanuit Engeland steeg het aantal met 7 procent, tot 371. (Bron: Israel National News)
Gestolen Joodse kunst in Nederlandse musea
Na jaren van onderzoek concludeert een commissie van onderzoek dat Nederlandse musea minstens 170 kunstwerken in bezit hebben die tijdens de Holocaust zijn gestolen van Joodse eigenaars. De kunstwerken zouden een waarde vertegenwoordigen van vele miljoenen dollars.
Als kunstwerken worden concreet genoemd: ‘Salome met het hoofd van Johannes de Doper’ van Adam Kruseman, in het Rijksmuseum in Amsterdam; ‘De Beweging’ van Hans Memling, in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en een aquarel van Wassily Dandinsky in het Stedelijk Museum van moderne kunst in Amsterdam.
De 170 kunstwerken zouden te vinden zijn in 42 musea, volgens het tientallen jaren durende speurwerk van het onderzoeksteam ‘Museal Works from 1933’. Er wordt nu gezocht naar de oorspronkelijke eigenaars van de kunstwerken. Sommigen zouden hun werken onder druk hebben verkocht, andere kunstwerken zouden door de nazi’s of hun handlangers zijn gestolen. (Bron: Arutz-7)
Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten.
Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: ‘Christ at the Checkpoint’ bekent kleur, minder Joden maken Aliyah in 2018 en gestolen Joodse kunst in Nederlandse musea"