Update Midden-Oosten: ook Australië verplaatst ambassade, toenemend Palestijns geweld Judea en Samaria

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in Israël en het Midden-Oosten.

* Australië gaat ambassade in Israel verplaatsen naar Jeruzalem 
Australië heeft West-Jeruzalem officieel erkend als hoofdstad van Israel. Op termijn zal Australië ook haar ambassade in Israel verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. In eerste instantie zal daar een consulaat worden geopend, als steun aan Israel, waarna later de complete ambassade naar de hoofdstad zal worden verplaatst.

In een reactie meldde de Israëlische premier Netanyahu de regering van Scott Morrison zeer dankbaar te zijn voor deze beslissing. Ondertussen wordt Australië zwaar onder druk gezet door de Palestijnen en verscheidene moslimlanden, waaronder Indonesië, om alsnog terug te komen op deze beslissing. Het zou de handelsbelangen van Australië ernstig kunnen schaden.

Ik zie uit naar de dag dat ook Nederland Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israel en aankondigt dat de Nederlandse ambassade eveneens zal worden verplaatst naar Jeruzalem!

* Toenemend Palestijns geweld tegen Israel in Judea en Samaria
De afgelopen week waren er bijna elke dag wel berichten over aanvallen van gewapende Palestijnse terroristen op Joden in Judea en Samaria, de zogenaamde Westbank. Daarbij vielen aan Israëlische kant al verscheidene doden, onder wie een baby van ruim 6 maanden, die aanvankelijk nog met een keizersnede werd gered uit haar neergeschoten moeder, maar later alsnog overleed. Laten we bidden voor de nabestaanden en voor de gewonden.

Een deel van de Israelische bevolking vindt dat de regering harder moet optreden om nieuwe Palestijnse aanvallen te voorkomen. Er werd daarom deze week geprotesteerd tegen de regering Netanyahu.

Volgens debka.com is de extremistische Tanzim tak van de Palestijnse Fatah actief betrokken bij deze aanvallen.

De media wereldwijd, ook in ons land, brengen dit oplaaiende geweld helaas zeer gekleurd. Alsof Israel ook dader is. Maar dit is totaal onjuist. Het zijn juist de Palestijnen die telkens weer de aanval starten. Israel heeft vervolgens toch het volste recht om de daders op te pakken en/of uit te schakelen? Dat zou ieder land doen. Maar Israel mag het kennelijk niet. Wat een hypocrisie!

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: ook Australië verplaatst ambassade, toenemend Palestijns geweld Judea en Samaria"

Geef een reactie