Update Midden-Oosten: Shell koopt mogelijk Israëlisch gas, ook Paraguay en Honduras overwegen verplaatsing ambassade, Trump zet vredesplan Midden-Oosten in de vriezer, en meer

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Shell koopt mogelijk grote hoeveelheden Israëlisch gas

De Nederlands-Britse energiegigant Shell is in vergevorderde besprekingen om een enorme deal van 25 miljard euro te tekenen met de Israëlische Leviathan en de Cypriotische Aphrodite gasvelden. Als deze deal doorgaat, is dat heel goed nieuws voor Israel. (Bron: Globes)

Ook Paraguay en Honduras overwegen ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen

Steeds meer landen overwegen hun ambassades te verplaatsen naar Jeruzalem. Dat is een opmerkelijke ontwikkeling. Na Amerika en Guatemala kondigden ook Paraguay en Honduras aan dat ze ‘in principe’ klaar staan om hun ambassades te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Ze hebben dat laten weten na ontmoetingen met de Israëlische premier Netanyahu.

Ook uit Tsjechië komen geluiden die erop wijzen dat dat land zijn ambassade wil verplaatsen naar Jeruzalem. In Roemenië en Griekenland wordt eveneens nagedacht over eenzelfde stap. Premier Netanyahu zei afgelopen maandag in Brussel goede hoop te hebben dat de meeste Europese landen hun ambassades naar Jeruzalem zullen verplaatsen.

Ik bid om en zie uit naar de dag dat ook ons land zich bij deze landen gaat voegen. Laten wij niet het laatste land zijn dat deze stap zet, maar ons scharen in de voorhoede. (Bron: JNS)

Trump zet z’n vredesplan Midden-Oosten in de vriezer

Uit Amerika komt het bericht dat president Donald Trump zijn vredesplan voor het Midden-Oosten vooralsnog in de vriezer heeft gezet. Hij is er inmiddels van overtuigd geraakt dat er met de Palestijnen geen onderhandelingen mogelijk zijn.
Ondertussen circuleren er wel andere, nieuwe plannen. Eén daarvan is de stichting van een Palestijnse staat in Jordanië. Dat lijkt mij een geweldige oplossing voor het al tientallen jaren voortslepende conflict.

Turkse president Erdogan één van de grootste vijanden van Israel

De Turkse president Erdogan wil een moslimleger oprichten om de staat Israel aan te vallen en te vernietigen. Aldus een artikel in Turkse krant Yeni Safak, die nauwe banden met de president heeft. In het artikel worden alle 57 landen die zijn aangesloten bij de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) opgeroepen deel te nemen aan de strijd tegen de ‘Israëlische bezetters’, zoals Israel wordt genoemd. In het artikel wordt gedetailleerd beschreven hoe Israel in tien dagen militair kan worden vernietigd, waarna er nog 20 dagen nodig zijn om de Palestijnen diplomatiek te bevrijden. Het plan is afkomstig van ‘SADAT International Defense en Consulting Company’. Deze organisatie is nauw verbonden met president Erdogan. In het artikel wordt berekend dat als alle landen meewerken een leger van 5 miljoen soldaten op de been kan worden gebracht. (Bron: MEMRI)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: Shell koopt mogelijk Israëlisch gas, ook Paraguay en Honduras overwegen verplaatsing ambassade, Trump zet vredesplan Midden-Oosten in de vriezer, en meer"

Geef een reactie