Update Midden-Oosten: sterke koers Israëlische munt, hoe Amerikaanse millennials Jezus zien, wonderen uit de Yom Kippoeroorlog en meer

Rembrandt

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week uit het Midden-Oosten.

Israëlische shekel op één na sterkste munt ter wereld

Volgens een recent rapport van de ‘Deutsche Bank’ is de Israëlische munt, de shekel, momenteel de op één na sterkste munt ter wereld. De Duitse bank noemt de Chinese yen de sterkste munt. Volgens de analisten is de Israëlische munt het afgelopen jaar gemiddeld 6,1 procent in waarde gestegen tegenover de Amerikaanse dollar, het Britse pond, de euro en de Japanse yen. Experts spreken van een ‘historisch hoge’ koers van de shekel. (Bron: Breaking Israel News)

‘Eén op de vijf Joodse millennials in Amerika gelooft dat Jezus de Zoon van God is’

Een onderzoek van het gerenommeerde bureau Barna Group toont dat 21 procent van de Joodse millennials in Amerika gelooft dat ‘Jezus de Zoon van God is en in menselijke gedaante leefde te midden van het volk Israel in de eerste eeuw’.
Verder ziet 28 procent van de ondervraagden Jezus als rabbi of een geestelijk leider, maar niet als God. Van de ondervraagden viert 42 procent het kerstfeest.

Met millennials duiden de onderzoekers de groep mensen aan die geboren is tussen 1984 en 1999. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van ‘Jews for Jesus’.

Ari Kelman, die Joodse Studies onderwijst op de Stanford Universiteit, is verrast over de resultaten van het onderzoek. ‘Dit is echt nieuw,’ stelt hij. Susan Perlman, directeur communicatie van ‘Jews for Jesus’ noemt de uitkomsten van het onderzoek ‘zeer hoopvol’. Deze generatie is spiritueel en bereid om zich te verdiepen in de vraag of Jezus de Messias kan zijn.’ (Bron: CBN News)

Israel en Saoedi-Arabië samen tegen Iran en Hezbollah?

Er vinden momenteel opzienbarende veranderingen plaats in de verhoudingen in het Midden-Oosten. Er lijkt een samenwerking te ontstaan tussen Saoedi-Arabië en Israel, gesteund door Amerika, gericht tegen Iran en Hezbollah in Libanon. Deze ontwikkeling kan op termijn vergaande consequenties hebben, waarbij een militair conflict tot de mogelijkheden behoort. Naar verluidt bereidt de terroristische groepering Hezbollah zich in Libanon voor op een rakettenoffensief tegen de Joodse staat.

Een wonder tijdens de Yom Kippoeroorlog

Afgelopen maand was het 44 jaar geleden dat de Yom Kippoeroorlog uitbrak. Tijdens Yom Kippoer, de meest heilige feest- en vastendag van Israel, vielen Arabische landen totaal onverwacht Israel aan. Israel wankelde, haar voortbestaan stond op het spel. Maar God greep in en streed voor Zijn volk. Telkens opnieuw lees en hoor ik over wonderen die in die oorlog plaatsvonden. Ik geef dit graag aan u door, ter bemoediging.

Op een bepaald moment in die strijd stond op de Golan een overweldigende troepenmacht van 150 Syrische tanks tegenover drie Israëlische tanks. De situatie was totaal uitzichtloos. Maar opeens stopte de opmars van de Syriërs en keerden de tanks om. Waarom gebeurde dit? De gevangen genomen commandant van deze Syrische legerdivisie vertelde later tegenover de Mossad: ‘Opeens verscheen een groot aantal witte engelen bij de Israëlische tanks en vanuit de hemel kwam een machtige witte arm, die ons opdracht gaf rechtsomkeer te maken. Wij konden daar geen weerstand aan bieden.’ God streed voor Zijn volk!

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: sterke koers Israëlische munt, hoe Amerikaanse millennials Jezus zien, wonderen uit de Yom Kippoeroorlog en meer"

Geef een reactie