Messiaans-joodse band Lev Shelo op tournee in Nederland

Foto: Levi Zoutendijk

DEN HAAG | De messiaans-joodse zangeres Corry Bell en gitarist Mark Keller treden donderdagavond 23 november op bij Pillar of Fire.

Samen vormen zij de band Lev Shelo. Hun optreden maakt deel uit van hun tweede Europese tournee, van 7 t/m 28 november 2017.

Lev Shelo (‘Zijn hart’) leidt sinds 2005 lofprijzing en aanbidding in messiaans-joodse en christelijke gemeenten en groepen. ‘Hun doel in het Lichaam van de Messias is Gods hart te communiceren door middel van muziek en aanbidding met een authentiek Joods perspectief en Joodse benadering’, meldt Pillar of Fire.

Visie

‘Hun visie is tweevoudig: christenen aanmoedigen om hun Messiaans-Joodse broers en zussen in het lichaam van Yeshua te leren kennen en begrijpen en ook een beter begrip te kweken van de Joodse wortels van hun geloof; én om uit te reiken naar de grotere Joodse gemeenschap, met muziek die bekend is in Joodse oren, en tegelijkertijd het goede nieuws van Yeshua, onze Messias, op een waarheidsgetrouwe manier te presenteren. Voor beide groepen is hun doel om genezing en shalom (vrede, heelheid) door Gods liefde over te brengen, en om uiteindelijk mee te helpen in de verzoening van het Joodse volk met hun Messias Yeshua.’

Muziek

Juli 2014 was het muziekduo ook al bij Pillar of Fire in Den Haag. Recent kwam hun derde cd uit: Dry Ground. De eerste en tweede zijn Or Ha Olam (2010, “Licht van de wereld”), en Proclamation (2014).

Achtergrond

Opvallend detail: Corry Bell is half-Nederlands. Ze heeft familie in Nederland. Haar moeder werd in 1931 geboren in Amsterdam. Corry spreekt geen Nederlands maar begrijpt de Nederlandse cultuur goed. Nadat ze in 2002 ontdekte, na al jaren gelovig te zijn geweest, dat ze een uitgebreide Joodse familiegeschiedenis heeft, is ze zich hierin gaan verdiepen. In 2003 sloot ze zich aan bij de Beth Emunah Messianic Synagogue, waar ze in 2004 muzikaal leider werd. In 2005 richtte ze haar eigen band op: Lev Shelo.

Kerketuinenweg 10, Den Haag. Aanvang 20.00 uur, deur open voor koffie/thee om 19.30 uur. Live videostream via Pillar of Fire.

Check de agenda van MessiaNieuws voor meer evenementen op joods-christelijk gebied of stuur er een in via agenda[at]messianieuws.nl.  

Wees de eerste die reageert op "Messiaans-joodse band Lev Shelo op tournee in Nederland"

Geef een reactie