Vanuit Shomron: een goede voortzetting van het Bijbelse jaar 5779!

Karen en Yair Strijker maakten in 2013 alijah naar Israël.

Vanuit Shomron geeft elke week een idee van het leven in het bijbelse hartland van Israël.

Alweer de laatste Vanuit Shomron van 2018. We gaan in 2019 de vijfde jaargang in van ons bijna wekelijkse magazine. We merken ook dat we als klein team, we runnen Studiehuis Reshiet en het Gastenhuis immers met ons tweetjes, best kwestbaar zijn als er bijvoorbeeld ziekte om de hoek komt kijken. Ook het schrijven van Vanuit Shomron of het schrijven van ons magazine TijdStip komt dan in de knel.

Gelukkig is het tot nog toe bijna altijd goed gegaan maar afgelopen maanden waren iets te intensief om zo te zeggen. Karen heeft helaas nog erg veel last van haar bekkeninstabiliteit, maar we hebben wel hoop op verbetering doordat een goede chiropractor haar sinds vandaag(!) behandelt, na een week lang van het kastje naar de muur te zijn gestuurd met heel veel pijn. Door deze situatie heb ik helaas wel de geplande studiereis naar Duitsland van volgende week moeten afzeggen. Er komt vast wel weer een ander goed moment!

Tunnels en beton

Inmiddels zijn er vijf Hezbollah terreurtunnels ontdekt en vernietigd door de IDF. De tunnels hadden tot doel om Hezbollahterorristen Israel binnen te laten sluipen om aanslagen uit te voeren. Volgens de IDF was het hun plan om de noordelijkste stad, Metullah, van de buitenwereld af te snijden en dan zoveel mogelijk slachtoffers onder de bevolking te maken.

“De tunnels vanuit Libanon zijn van een een andere ‘stijl’ dan die van Hamas”, zei een legerwoordvoerder. Hij beschreef het Hezbollah graafwerk als “2 meter brede, 5 sterren tunnels” met elektra en ventilatie. Veel van de tunnels waren door de rotsen heen geboord.

Israel heeft ze vol beton gestort en op enkele plekken aan de andere kant kwam dat er weer uit zoals in een huis en een straat in het dorpje Kfar Kila. Hezbollah misbruikt Libanese burgers voor hun haatideologie tegen Israel. Dat zij in hun eigen kuilen mogen vallen!

We wensen jullie allemaal een goede voortzetting van het Bijbelse jaar 5779 in 2019!

Vorige week verscheen er geen Vanuit Shomron vanwege gezondheidsomstandigheden. Yair en Karen Strijker van Studiehuis Reshiet maakten in 2013 met hun kinderen Ruth en Shmuel alija naar Israël, waar ze in het bijbelse hartland van Judea en Samaria wonen.

Wees de eerste die reageert op "Vanuit Shomron: een goede voortzetting van het Bijbelse jaar 5779!"

Geef een reactie